Çekya’nın Avrupa kupalarında 4 takımı kaldı! İşte Çekya’nın Avrupa kupalarındaki takımları - Haber Jet

Çekya’nın Avrupa kupalarında 4 takımı kaldı! İşte Çekya’nın Avrupa kupalarındaki takımları

UEFA ülkeler sıralamasında Türkiye’nin hemen üstünde yer alan Çekya, bu sezon Avrupa kupalarına 5 takımla katıldı. Temsilcilerimizin maçlarını yakından takip ederken, Çekya’nın Avrupa’daki performansını da izlememiz gerekiyor. İşte Çekya’nın Avrupa kupalarındaki takımları…

UEFA ülkeler sıralamasında Türkiye’nin bir basamak yukarısında, 9. sırada yer alan Çekya, bu sezon Avrupa kupalarına 5 takımla katıldı. Temsilcilerimizin maçları kadar Çekya’nın Avrupa kupalarındaki takımlarının performansı da ülke puanımızı koruma ve yükseltme adına büyük önem taşıyor.

ÇEKYA’NIN AVRUPA KUPALARINDAKİ TAKIMLARI

Ülke puanları sıralamasında Türkiye’nin hemen üstünde, 9. sırada bulunan Çekya, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ne giden takımlarının başarılı performanslarıyla puan farkını kapattı ve Türkiye’nin bir basamak üzerine çıktı.

İşte bu sezon Avrupa arenasında boy gösteren Çekya’nın takımları ve katıldıkları turnuva:

Sparta Prag: UEFA Şampiyonlar Ligi

Slavia Prag: UEFA Şampiyonlar Ligi (Şu an UEFA Avrupa Ligi’nde)

Viktoria Plzen: UEFA Avrupa Ligi

İlgili Haberler

Mlada Boleslav: UEFA Konferans Ligi

Banik Ostrava: UEFA Konferans Ligi (ELENDİ)

Çekya Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Konferans Ligi takımları

ÇEKYA’NIN AVRUPA KUPALARINDA KAÇ TAKIMI KALDI?

Çekya Avrupa kupalarına bu sezon 5 takımla katıldı ve şu anda Konferans Ligi’nde mücadele eden takımlarından Banik Ostrava elenmiş durumda. Diğer bütün takımları Avrupa kupalarında yoluna kayıpsız devam ediyor. Çekya takımları 2’si Şampiyonlar Ligi’ne 2’si UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne 1’i ise UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanmıştı.

Çekya’nın Avrupa kupalarındaki temsilcilerinden Sparta Prag ve Slavia Prag Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına, Viktoria Plzen UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarına, Banik Ostrava ve Mlada Boleslav UEFA Konferans Ligi maçlarına çıktı.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir