Busenaz'ın rakibi olacak Cezayirli Imane'nin Swyer Sendromu mu var? "Cinsiyet değiştirmedi, trans değil" - Haber Jet

Busenaz’ın rakibi olacak Cezayirli Imane’nin Swyer Sendromu mu var? “Cinsiyet değiştirmedi, trans değil”

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Imane Khelif'in cinsiyet tartışması devam ediyor. Khelif'in trans olduğu iddiaları dünya gündeminde yer edinirken sosyal medyada bazı kullanıcılar Cezayirli Boksör Khelif'in Swyer Sendroumu olduğu düşünüyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Boks dalında İtalyan Boksörün Cezayirli rakibi Khelif karşısında çekilmesi tartışmaların çıkış noktası oldu. Khelif’in biyolojik olarak erkek doğumlu olduğu ve trans birey olduğu iddiaları dünyanın gündemine gelirken Cezayirli boksörün biyolojik olarak kadın doğumlu olduğu iddiaların gerçek olmadığı savunuluyor. Bu tartışmalar devam ederken Cezayirli Imane’nin Swyer Sendromu olabileceği ihtimali üzerinde duruldu.

SWYER SENDROMU NEDİR?

Swyer Sendromu, bireyin genetik olarak erkek cinsiyet kromozomu olan XY kromozomuna sahip olarak dişi bedeninde ve dişi özellikleriyle doğması anlamına geliyor. Bu sendroma sahip bireyler dişi cinsel organıyla doğar ancak gonad denilen cinsiyet bezleri gelişmez.

Nadir olarak görülen bu sendrom birey fiziksel olarak dişi özellikleri sahip olur. Doğduklarında ve çocukluklarında kız çocuğu gibi görünürler.

CEZAYİRLİ BOKSÖR IMANE KHELİF SWYER SENDROMU MU?

Sosyal medyada bazı kullanıcılar trans birey olduğu iddia edilen Imane Khelif’in çocukluk fotoğraflarında kız olduğu görüldükten sonra Swyer Sendromu olabileceği yorumları yapıldı.

Imana Khelif cinsiyeti ne Imana Khelif trans mı

İlgili Haberler

XY kromozomlarıyla doğan ancak dişi bir bedende doğan Swyer Sendromuna sahip bireyler, görünüşlerinden dolayı genellikle kız çocuğu gibi büyütülür ve o şekilde davranılır. Ergenlik döneminde gelişen hormonlarla kendini bariz şekilde gösterebiliyor.

Busenaz'ın rakibi olacak Cezayirli Imane'nin Swyer Sendromu mu var? "Cinsiyet değiştirmedi, trans değil" 2

IMANE KHELİF BUSENAZ SÜRMENELİ İLE EŞLEŞEBİLİR Mİ?

Çeyrek finale kalan Imane Khelif ve Busenaz Sürmeneli, rakiplerini yenmeleri halinde yarı final mücadelesinde karşı karşıya kalabilir.

Bunun yanı sıra Türkiye Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) Imane Khelif’in diskalifiyesi için başvurdu ancak IOC, başvurusunu kabul etmedi.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir