Bellingham’a 1 yıl ertelemeli 1 maç ceza verildi! 1 yıl boyunca aynı hareketi yapmazsa cezası iptal olacak - Haber Jet

Bellingham’a 1 yıl ertelemeli 1 maç ceza verildi! 1 yıl boyunca aynı hareketi yapmazsa cezası iptal olacak

UEFA, İngiltere'nin genç yıldızı Jude Bellingham'a, Slovakya'ya attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle 30 bin avro para cezası ve bir yıl ertelemeli olarak bir maç ceza verdi. Bellingham aynı hareketi 1 yıl içerisinde tekrar ederse 1 maç men cezası alacak.

EURO 2024 son 16 turunda İngiltere’nin Slovakya’yı 2-1 yendiği maçta attığı gol sonrası yaptığı hareketle gündeme gelen Jude Bellingham’a UEFA tarafından ceza verildi. UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu (CEDB), Bellingham’a 30 bin avro para cezası ve bir UEFA müsabakasından men cezası verdi. Ancak, bu men cezası bir yıl ertelendi.

BELLİNGHAM NE CEZA ALDI?

EURO 2024 son 16 turunda oynanan İngiltere-Slovakya maçının 90+5. dakikasında Jude Bellingham, takımını beraberliğe taşıyan golü attı. Ancak gol sonrası rakip takım yedek kulübesine doğru yaptığı abartılı gol sevinci hareketi, UEFA tarafından etik davranış kurallarını ihlal olarak değerlendirildi. UEFA, Bellingham’a 30 bin avro para cezası ve bir yıl ertelemeli olarak bir maç ceza verdiğini açıkladı​.

İngiltere Futbol Federasyonu da bu maçta taraftarlarının çıkardığı kargaşa nedeniyle 10 bin avro ve havai fişek yakılması nedeniyle 1 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Bellingham cezasını hangi maçta çekecek, kaç maç ceza aldı?

Karşılaşmanın ardından sosyal medyadan açıklama yapan Jude Bellingham, yaptığı hareketin maçta bulunan bazı yakın arkadaşlarına yönelik bir şaka olduğunu belirterek, “Slovakya takımına ortaya koydukları performanstan dolayı saygı duyuyorum.” dedi. Bellingham’ın bu açıklamaları, hareketinin kötü niyet taşımadığını vurgulasa da UEFA’nın kararını değiştirmedi​.

Bellingham'ın 1 maçlık cezası ne zamana ertelendi? Bellingham hangi maçta cezalı olacak?

BELLİNGHAM’IN CEZASI NE ZAMANA ERTELENDİ?

Jude Bellingham Slovakya maçında yaptığı etik dışı hareketi 1 yıl içerisinde tekrar ederse oynama ihtimali olan ilk maçta 1 maç men cezası alacak.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir