Başakşehir elenirse UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda edecek - Haber Jet

Başakşehir elenirse UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda edecek

UEFA Konferans Ligi play-off turunda RAMS Başakşehir, 0-0'ın rövanşında St. Patrick's Athletic'i sahasında ağırlayacak. Başakşehir St Patrick’e yenilirse ve elenirse Konferans Ligi’ne veda edecek. Böylelikle Başakşehir’in Avrupa macerası sona erecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanş mücadelesinde RAMS Başakşehir, İrlanda’nın St. Patrick’s Athletic ekibini sahasında konuk edecek. İlk maçın golsüz sonuçlanmasının ardından temsilcimiz, turu geçmek için tek farklı galibiyete ihtiyaç duyuyor.

BAŞAKŞEHİR ELENİRSE NE OLUR?

RAMS Başakşehir, Avrupa kupalarında önemli bir eşikte. UEFA Avrupa Konferans Ligi grup aşamasına kalmak için İrlanda temsilcisi St. Patrick’s Athletic’i mağlup etmesi gerekiyor. İlk maçta, deplasmanda oynanan mücadelede iki ekip de gol bulamamış ve maç 0-0 sonuçlanmıştı​. Rövanşta, temsilcimiz için alacağı her galibiyet turu geçmek için yeterli olacak. Ancak, 90 dakika ve uzatma devrelerinde de gol sesi çıkmazsa turu geçecek ekip seri penaltı atışlarıyla belirlenecek.

BAŞAKŞEHİR ST PATRİCK’E ELENİRSE NE OLACAK?

Başakşehir St Patrick’e elenirse Avrupa’ya veda edecek. St Patrick ise Avrupa Konferans Ligi’nde lig aşamasına yükselecek.

Başakşehir elenirse ne olacak

İlgili Haberler

Başakşehir, bu mücadeleyle Avrupa arenasındaki 56. maçına çıkacak. Şimdiye kadar Avrupa’da oynadığı 55 karşılaşmada 21 galibiyet, 13 beraberlik ve 21 mağlubiyet elde eden turuncu-lacivertliler, bu maçlarda rakip filelere 80 gol bırakırken, kalesinde 76 gol gördü. Teknik direktör Çağdaş Atan yönetimindeki ekip, bu istatistiği daha olumlu hale getirmek için sahaya çıkacak.

Başakşehir yenilirse eleniyor mu

Maçta Başakşehir’i zorlu bir mücadele bekliyor, çünkü sakatlıklar ve eksikler dikkat çekiyor. İrlanda’da oynanan ilk maçta forma giyemeyen Senegalli savunma oyuncusu Ousseynou Ba rövanşta da sahada olamayacak. Ayrıca yeni transferlerden Miguel Crespo’nun UEFA listesinde olmaması nedeniyle forma giyemeyeceği, tedavileri devam eden Matchoi Djalo ve Patryk Szysz’in de bu kritik maçta sahadaki yerlerini alamayacağı açıklandı​.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir