Ballon d’Or ne zaman veriliyor? Tarih belli oldu - Haber Jet

Ballon d’Or ne zaman veriliyor? Tarih belli oldu

2024 Ballon d'Or ödül töreni 28 Ekim 2024'te yapılacak. Aday listesi 4 Eylül'de açıklandı ve tören, bu yıl ilk kez UEFA iş birliğiyle düzenlenecek.

2024 Ballon d’Or ödüllerine dair heyecan dorukta. Dünyanın en prestijli futbol ödülü için adaylar 4 Eylül 2024’te açıklanırken, tören 28 Ekim 2024’te gerçekleştirilecek. Bu yıl, ödül tarihinde üçüncü kez sezon bazında bir değerlendirme yapılacak ve 1 Ağustos 2023 – 31 Temmuz 2024 arasındaki dönemdeki performanslar dikkate alınacak.

BALLON D’OR NE ZAMAN VERİLİYOR?

68. Ballon d’Or ödülleri, Fransa’nın köklü futbol yayını France Football tarafından organize edilen ve dünyanın en iyi futbolcularını ödüllendiren törenin bir parçası olacak. Adaylar arasında futbol dünyasının en büyük yıldızları yer alıyor. Manchester City’nin yıldızı Erling Haaland, Real Madrid’in parlayan yetenekleri Jude Bellingham ve Vinicius Junior, Arsenal’in kaptanı Martin Ødegaard ve PSG’nin süper yıldızı Kylian Mbappé, ödülün en iddialı isimlerinden.

Bu sene 2024 Ballon d’Or 28 Ekim 2024’te yapılacak ödül töreninde sahibine verilecek.

Ballon d’Or ne zaman veriliyor 2024

Bu yıl Ballon d’Or ödülleri, UEFA’nın da katkısıyla düzenlenecek ve törenin geniş kitlelere hitap etmesi sağlanacak. Ödül tarihindeki bir diğer önemli yenilik ise, koçların sahadaki başarılarını takdir etmek için Yılın Erkek ve Kadın Antrenörü ödüllerinin eklenmesi. Bu eklemeler, futbolun sadece sahadaki oyuncularla sınırlı olmadığını ve teknik ekibin de başarının önemli bir parçası olduğunu vurguluyor.

Ballon d’Or ne zaman verilir

2024 BALLON D’OR ADAYLARI KİMLER?

Geçtiğimiz yılların aksine, bu yıl Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi ikonlar listede yer almıyor. 2003’ten bu yana her yıl ödülün favorileri arasında yer alan bu iki oyuncu, artık yerlerini yeni nesil yıldızlara bırakmış durumda.

İlgili Haberler

2024 Ballon d’Or adayları

Ballon d’Or 2024 adayları şu isimlerdir:

Ruben Dias, Phil Foden, Federico Valverde, Emiliano Martinez, Erling Haaland, Nico Williams, Granit Xhaka, Artem Dovbik, Toni Kroos, Vinicius Junior, Dani Olmo, Florian Wirtz, Martin Ödegaard, Mats Hummels, Rodri, Harry Kane, Declan Rice, Vitinha, Alejandro Grimaldo, Jude Bellingham, Cole Palmer, Dani Carvajal, Lamina Yamal, Bukayo Saka, Hakan Çalhanoğlu, William Saliba, Kylian Mbappe, Lautaro Martinez, Ademola Lookman, Antonio Rüdiger

Ballon d’Or ne zaman veriliyor 2025

2023 BALLON D’OR NE ZAMAN VERİLDİ?

2023 yılında yapılan ve Lionel Messi’nin kazandığı Ballon d’Or, 30 Ekim 2023 tarihinde verilmişti.

Spor

Ballon d’Or ne zaman veriliyor? Tarih belli oldu” haberine 1 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir