Aynı ülke takımları eşleşebilir mi sorusu gündeme geldi! 3 takımla UEFA Avrupa Ligi’nde olabiliriz - Haber Jet

Aynı ülke takımları eşleşebilir mi sorusu gündeme geldi! 3 takımla UEFA Avrupa Ligi’nde olabiliriz

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa Ligi lig aşamasına katılmasının ardından, aynı ülke takımlarının bu aşamada karşı karşıya gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Format gereği UEFA Avrupa Ligi lig aşamasında aynı ülke takımları eşleşemiyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nden elenmesinin ardından UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaları, aynı ülke takımlarının bu turnuvada karşılaşıp karşılaşmayacağı sorusunu akıllara getirdi.

AYNI ÜLKE TAKIMLARI EŞLEŞEBİLİR Mİ?

UEFA Avrupa Ligi’nin bu sezonki formatında bazı önemli değişiklikler yapıldı. Yeni formatta grup aşaması kaldırıldı ve bunun yerine her takım, 36 takımlı lig formatında 8 maç oynayacak. Maçlar sonunda ilk 8 sıradaki ekipler direkt son 16 turuna yükselecek. 9 ila 24. sıralar arasındaki takımlar ise play-off oynayarak son 16 turuna kalmaya çalışacak. Lig aşamasının sonunda, son 12 sırada yer alan takımlar ise Avrupa defterini kapatacak.

Aynı ülke takımları eşleşebilir mi

En çok merak edilen konulardan biri de aynı ülkeden takımların birbiriyle eşleşip eşleşemeyeceği. UEFA’nın koyduğu kurallar gereği, lig aşamasında aynı ülkenin takımları karşı karşıya gelemiyor. Bu da demek oluyor ki Fenerbahçe ve Galatasaray lig aşamasında birbirleriyle mücadele etmeyecekler.Ancak bu koruma, ilerleyen turlarda ortadan kalkacak. Özellikle play-off ve sonrasında iki Türk takımı karşılaşabilir.

FENERBAHÇE GALATASARAY UEFA AVRUPA LİGİ’NDE EŞLEŞEBİLİR Mİ?

UEFA Avrupa Ligi lig aşamasında aynı ülke takımları oldukları için Fenerbahçe ve Galatasaray birbirleri ile eşleşemez. Ancak lig aşaması sonrası son 16 turu ve ilerisinde her iki temsilcimiz de birbiriyle eşleşebilir.

İlgili Haberler

Fenerbahçe Galatasaray Avrupa Ligi'nde eşleşebilir mi

Bu sezon Türkiye’den Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanı sıra, Lugano engelini aşarsa bir diğer temsilcimiz Beşiktaş da Avrupa Ligi’nde boy gösterebilir. Böylece Türkiye, üç takımla Avrupa Ligi’nde temsil edilmiş olacak. Beşiktaş’ın play-off mücadelesi sonrası gruplar kesinleşecek ve temsilcilerimizin hangi takımlarla karşılaşacağı 30 Ağustos’taki kura çekiminde belirlenecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde aynı ülke takımları eşleşebilir mi

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir