2036 Olimpiyatları için Paris’te 'İstanbul Evi' açıldı, tanıtım bugün sona eriyor - Haber Jet

2036 Olimpiyatları için Paris’te ‘İstanbul Evi’ açıldı, tanıtım bugün sona eriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2027 Avrupa oyunları ve 2036 Olimpiyatları’nın Türkiye’de yapılması için adaylık sürecine dahil olarak Palais Galliera adlı moda müzesinde iki günlük İstanbul Evi açılmasına olanak sağladı.

7 Ağustos Çarşamba ilk gün tanıtımı yapılan İstanbul Evi’nin 8 Ağustos Perşembe günü etkinliklerinde çeşitli konserler, paneller ve Türk mutfağının lezzetli yemekleri yer alacak.

İSTANBUL EVİ 7 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİNDE NELER YAPILDI?

Türkiye tanıtımı için yapılan 7 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Evi etkinliklerinde İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları ve 2036 Olimpiyatları’na İstanbul’un ev sahipliği yapması için hedeflerinden bahsetti.

Ekrem İmamoğlu Paris'te İstanbul Evi açılışı

7 Ağustos Çarşamba günü İstanbul Evi’nde yapılan etkinliklerin ana başlıkları şu şekilde;

Söyleşi ve Paneller: İstanbul Evi ilk gün programında “Paris ile Yolları Kesişmiş Türk Sanatçıları”, “Yüz Yıllık Hayal”, “Türkiye’de Jimnastiğin Tarihi” ve “İstanbul Konuşmaları: Bir Vizyon Ötede” panelleri düzenlenerek çeşitli sanatçı ve sporcular konuşma yaptı.

Konuşmalar ve Açıklamalar: İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları ve 2036 Olimpiyatları’na İstanbul’un ev sahipliği yapması için hedeflerinden bahsederek İstanbul’un yeşil etkinliklere ev sahipliği yapma kararına ve kadın-erkek eşitliği konularına vurgu yaptı.

Hediyeler ve Kapanış: Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte EOC Başkanı Capralos’a kıspet hediye etti.

2036 Yaz Olimpiyatları nerede yapılacak

İlk gün tanıtımı Karsu konseriyle sona erdi.

İlgili Haberler

2036 Yaz Olimpiyatları’nın nerede yapılacağı Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından henüz açıklanmadı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2027 Avrupa Oyunları ve 2036 Olimpiyatları’nda Türkiye’nin ev sahipliği yapma hedefini, “Avrupa Oyunları’na 2027 yılında İstanbul’da ev sahipliği yapmak, farklılıklarımıza rağmen, dostane rekabet ruhu ile birleşebileceğimizi tüm dünyaya kanıtlayan güçlü bir birlik sembolü olacaktır.

Paris’teki Eyfel Kulesi’nde olimpiyat halkalarını görmek, gerçekten ilham vericiydi. Halkaları bir gün İstanbul’da, Boğaz üzerinde Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan köprüyü süslerken görmeyi hayal ediyorum. Mükemmellik, olimpiyat oyunlarının temel direği ve oyunların felsefesinin ana ilkelerinden biridir.” sözleriyle açıkladı.

İstanbul House Paris nedir

İSTANBUL EVİ 8 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİNDE NELER VAR?

İstanbul Evi son gün etkinliklerinde; “İstanbul’u Sanatsal Bir Perspektiften Görmek” ,“Zaferin Sanatı: Yapay Zeka’nın 120 Yıllık Olimpiyat Azmi’ne Saygısı” ve “Atatürk’ün Muhteşem Tablosu: Kültürel Devrimin Boyutları” isimli paneller yer alacak.

Saat 15.00’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk gençleriyle buluşacak ve akşam yapılacak olan Mercan Dede kapanış konseriyle tanıtım sona erecek.

İSTANBUL EVİ (İSTANBUL HOUSE) NEDİR?

2036 Yaz Olimpiyatlarına Türkiye’nin de aday olmasıyla beraber Palais Galliera adlı moda müzesinde İstanbul Evi (İstanbul House) adıyla Türk mutfağı, spor ve etkinliklerle Türkiye tanıtımı yapılacak.

Spor

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir