2024 Paris Olimpiyatları'nda Altın Gezgin'in indiği anların kapanış törenindeki sembolik anlatımı nedir? - Haber Jet

2024 Paris Olimpiyatları’nda Altın Gezgin’in indiği anların kapanış törenindeki sembolik anlatımı nedir?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kapanış töreni de açılış töreni kadar ses getirdi. Kullanılan figürlerin ve detayların anlamları gündeme geliyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları figürlerin anlamına dair yorumlar yaparken Altın Gezgin olarak sahneye inen figürün sahnelerinin olduğu bölümün ölümü sembolize ettiği konuşuluyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları 11 Ağustos’ta düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi. Törende birbirinden ünlü isimler sahne alırken törendeki Altın Gezgin sahnesi damga vurdu.

PARİS 2024 OLİMPİYATLAR KAPANIŞ TÖRENİ ALTIN GEZGİN NE ANLAMA GELİYOR?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın kapanış törenine hazırlanan Altın Yolcu, 1977’de NASA tarafından uzaya gönderilen insan uygarlığının kimliğini içeren ve diğer uzay yolcularına iletilecek “şişedeki yıldızlararası mesaj” görevi gören altın diskten ilham alındı.

Kapanış törenindeki sahnede ise 2004 Olimpiyat Oyunları’ndan bu yana yer alan Semadirek (Samothrace) Kanatlı Zaferi veya Semadirek Nike olarak bilinen tanrıça ile Altın Gezgin tanışıyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Altın Gezgin neyi anlatıyor

Paris 2024 açılış törenindeki LGBTQ göndermeleri sonrası olimpiyatların kapanış töreninin nasıl olacağı merak ediliyordu. Etkileyici sahne şovlarına imza atılan gece Altın Gezgin’in Semadirek Kanatlı Zaferi Tanrıçasını selamlaması şeytanı bir imge olarak görüldü.

Bunun dışında Altın Gezgin’in kefen giymiş görünümlü dansçılar tarafından taşındığı sahnenin ise ölümü temsil ettiği ve böceği andırdığı söylenen figürün bir virüse atıfta bulunduğu iddia edildi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kapanış töreni
 

Komplo teorisine varan bu iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı bilinmiyor ancak Olimpiyat Oyunları törenlerinde genel olarak olimpiyatların geldiği Antik Yunan geleneğine ithafta bulunulması normal görülüyor.

İlgili Haberler

Vogue France Instagram hesabından paylaşılan tasarım sürecinde dansçı Arthur Cadre’nin canlandırdığı Altın Gezgin’in Kevin Germanier tarafından tasarlandığı belirtiliyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Türkiye kaç madalya aldı altın madalya aldı mı

PARİS 2024 OLİMPİYAT OYUNLARI KAPANIŞ TÖRENİ

Fransa’nın başkenti Paris’te 80 bin kişilik Stade de France’te gerçekleşen kapanış töreninde 4 altın bir bronz madalya kazanan Fransız yüzücü Leon Marchand olimpiyat ateşini söndürdü.

Türkiye’nin bayrağını milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ile bronz madalya alan milli güreşçi Taha Akgül taşıdı.

Olimpiyat Bayrağı ise etkileyici bir şovla bir sonraki olimpiyatın gerçekleşeceği ABD’ye götürülmek üzere Tom Cruise’a verildi.

2024 Paris Olimpiyatları'nda Altın Gezgin'in indiği anların kapanış törenindeki sembolik anlatımı nedir? 2

SporTrend

2024 Paris Olimpiyatları’nda Altın Gezgin’in indiği anların kapanış törenindeki sembolik anlatımı nedir?” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Derya Sual Derya Sual

    Olimpiyat açılışı çok ürkütücü şekildeydi

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir