Türksat 6A fırlatma saati ertelendi, 9 Temmuz gecesi 01.30’da fırlatma gerçekleşecek - Haber Jet

Türksat 6A fırlatma saati ertelendi, 9 Temmuz gecesi 01.30’da fırlatma gerçekleşecek

Yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A bugün fırlatılacak! Hava koşullarının olumsuz olması nedeni ile ertelenen fırlatma 9 Temmuz saat 01.30'da gerçekleşecek.

Türkiye’nin uzay çalışmalarındaki önemli adımlarından biri olan Türksat 6A uydusunun fırlatma saati, hava koşulları nedeniyle ertelendi.

Türkiye saatiyle 9 Temmuz gecesi 01.30’da gerçekleştirilecek olan bu operasyon, ülkenin ilk yerli ve milli haberleşme uydusunun yörüngeye taşınmasını sağlayacak.

Türksat 6A ne zaman fırlatılacak

TÜRKSAT 6A NE ZAMAN FIRLATILACAK?

Türksat 6A bugün 01.30’da fırlatmaya hazır olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türksat 6A’nın devreye girmesiyle birlikte yaklaşık 5 milyar insanın iletişim hizmetine erişim sağlayabileceğini belirtti.

Bu uydunun Türkiye’yi kendi uydusunu üreten sınırlı sayıdaki ülkelerden biri yapacağını vurgulayan Uraloğlu “Uzaya imzamızı atıyoruz” dedi.

Türksat 6A saat kaçta fırlatılacak

TÜRKSAT 6A SAAT KAÇTA FIRLATILACAK?

9 Temmuz 00.20’de fırlatılması planlanan Türksat 6A uydumuzun fırlatması hava koşulları sebebi ile 01.30  saatine ertelendi.

Fırlatma öncesinde heyecan ile bekleyen vatandaşlar canlı yayın ile fırlatma detaylarını takip ediyor.

Türksat 6A’nın fırlatılacağı anın heyecanını Kennedy Uzay Merkezi’nden canlı olarak aktaracak olan Bakan Uraloğlu, bu tarihi anı Türkiye’ye ulaştıracak.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video mesajıyla bu önemli adımı kutlayacak.

Türksat 6A nereden fırlatılacak

TÜRKSAT 6A NEREDEN FIRLATILACAK?

Heyecanla beklenen Türksat 6A fırlatması bugün gerçekleşecek.

Space X şirketine ait olan Amerika Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden Falcon 9 roketi ile Türksat 6A uydumuz uzaya fırlatılmak için dakika sayıyor.

Türksat 6A ne işe yarayacak

TÜRKSAT 6A NE İŞE YARAYACAK?

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın fırlatılmasıyla uydu hizmetlerinde önemli bir adım atılıyor.

Türksat 6A hizmete girmesiyle birlikte Türksat’ın bölgeye yönelik uydu hizmeti ihracatını önemli ölçüde artırmayı hedefliyor.

Özellikle yurt dışında görev yapan insansız hava araçlarının (İHA) kontrolü Türksat 6A ile daha güvenli hale gelecek.

Türksat 6A ne işe yarayacak

Yeni uydumuz İHA’ların operasyonlarını daha etkin ve güvenli bir şekilde yürütmesini sağlayarak stratejik avantajlar sunacak.

Türksat 6A’nın devreye girmesi Türkiye’nin uydu teknolojilerindeki yetkinliğini pekiştirirken, iletişimde güvenlik ve geniş hizmet ağı sağlayarak uluslararası alanda rekabet gücünü artıracak.

Türksat 6A özellikleri neler

TÜRKSAT 6A ÖZELLİKLERİ NELER?

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği ilk haberleşme uydusu Türksat 6A özellikleri fırlatmaya dakikalar kala oldukça merak konusu haline geldi.

Yüzde 80’in üzerinde yerlilik oranına sahip olan uydumuz 84 yerli ekipmanla tamamlandı.

Yaklaşık 4,2 ton fırlatma kütlesi ve 8,4 kW gücünde faydalı yük kapasitesine sahip olan Türksat 6A, yörüngedeki konumuna ulaşmasının ardından Türkiye, Avrupa ve Güney Asya’da geniş bir alanda hizmet verecek.

Türksat 6A’nın devreye girmesiyle Türkiye’nin uydu hizmetleri kapsamındaki nüfusu 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak.

Türksat 6A özellikleri neler

Uydu, mevcut uyduların yedekliliğini sağlarken, TV yayıncılığı ve veri haberleşme alanlarında da hizmet sunacak.

Tüm bunların yanı sıra Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeler de kapsama alanına girecek ve bu bölgelerdeki yerel televizyon kanallarına erişim sağlanabilecek.

Ku-Bantta televizyon yayını yapan mevcut uyduların yedekliliği açısından da büyük önem taşıyan Türksat 6A, sunduğu ek kapasite ile kesintisiz hizmet sağlayacak.

Son DakikaGündemÖne Çıkan HaberlerTeknoloji

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir