Sigara izmarit vergisi mi geliyor? Sigaraların sebep olduğu kirlilik için izmarit vergisi gelmesi üzerine çalışma sürüyor - Haber Jet

Sigara izmarit vergisi mi geliyor? Sigaraların sebep olduğu kirlilik için izmarit vergisi gelmesi üzerine çalışma sürüyor

Sigara içme yaşı her geçen gün düşerken, hükümet verdiği vergi kararlarıyla caydırıcı bir ortam sunmaya çalışmakta. Kişinin kendisine olduğu kadar doğaya ve çevreye de verdiği zarar son orman yangınlarından birinde yeniden karşımıza çıkan sigara için izmarit vergisi kapıda.

Türkiye Gazetesi’nden Esma Altın’ın haberine göre hükümet, tütün şirketlerinin sebep olduğu çevre kirliliğine çözüm bulma yolunda.

SİGARA İZMARİT VERGİSİ NEDİR?

İzmarit vergisi, tütün şirketlerinin ‘sigara izmaritlerini temizlemek’ için çöp veya kirletme bedeli olarak vergi ödemesi kapsamında oluşacak bir sistem olarak düşünülmekte.

Geleneksel sigaranın yanı sıra son yıllarda elektronik sigaranın da çok yaygınlaşmasıyla önlemler artırılmakta. Türkiye’de her yıl 85 bin kişinin ölümüne yol açan sigara kullanımının önüne geçmek maksadıyla TBMM, tütün ürünlerinin yasaklanmasını düzenleyen kanun ile tütün ve alkol piyasasını düzenleyen kanunda değişikliğe gidecek.

Taslak halindeki çalışmanın getireceği değişikliğin yapılması hâlinde, 18 yaş altına sigara satışından daha etkili bir yönteme geçilecek. Böylece, sigaraya başlama yaşı olarak öne çıkan 15 yaş ve altı bireylerin korunması sağlanacak.

İzmarit vergisi nedir, sigaraya zam mı gelecek? Sigara zammı var mı?

SİGARAYA ZAM GELECEK Mİ?

Vergilerin, sigara paketlerine zam olarak yansıması beklenmekte.

Ancak bu vergilendirme biçimi henüz bir taslak olarak yer almakta.

Sigaranın doğaya zararı, yangınlara sebep olmakta

SİGARA KULLANIMI ÜZERİNE YASAL DÜZENLEMELER ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konu üzerinde titizlikle çalışılması yönünde talimat verdiği, çalışmanın Meclis’in yeni yasama döneminde ele alınarak, taslak metin üzerinde çalışılacağı öğrenildi. Sağlık Bakanlığına sunulacak ön çalışmada, halk sağlığını korumakla yükümlü kurum ve kuruluşlar arasında yapılacak görüşmeler neticesinde belirlenecek bir tarihin esas alınması ve bu tarihten sonra doğan nesillere sigara satışının yasaklanması önerilecek.

Sigara izmarit vergisi geliyor mu, ne zaman, ne demek?

Son DakikaGündem

Sigara izmarit vergisi mi geliyor? Sigaraların sebep olduğu kirlilik için izmarit vergisi gelmesi üzerine çalışma sürüyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Semih Aydın Semih Aydın

    İzmarit vergisi gelirse yerinde bir vergi olur sigaralar yüzünden çevre kirleniyor orman yangını artıyor hem insana hem insana hem çevreye hem de canlılara zarar

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir