Obama'dan Biden'ın adaylıktan çekilmesine yönelik ilk açıklama - Haber Jet

Obama’dan Biden’ın adaylıktan çekilmesine yönelik ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'da gerçekleştirilecek seçim yarışında Donald Trump'a karşı adaylıktan çekilmesinin ardından sıcak bir gelişme yaşandı. Eski Başkan Barack Obama, Biden'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin, "Partimizin liderlerinin olağanüstü bir adayın ortaya çıkacağı bir süreç oluşturabileceğine dair olağanüstü bir güvenim var" dedi.

Eski ABD Başkanı Obama’nın açıklamaları şu şekilde:

Joe Biden Amerika’nın en önemli başkanlarından biri olmasının yanı sıra benim için değerli bir dost ve ortaktır. Bugün bize onun en üst düzey bir vatansever olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

On altı yıl önce başkan yardımcısı arayışına başladığımda Joe’nun kamu hizmetindeki olağanüstü kariyerini biliyordum. Ama artık daha çok hayran olmaya başladığım şey onun karakteriydi; derin empatisi ve zorlukla kazanılmış dayanıklılığı; temel nezaketi ve herkesin önemli olduğu inancı.

Başkan Biden göreve geldiğinden beri bu karakteri defalarca sergiledi. Salgının sona ermesine yardımcı oldu, milyonlarca iş imkanı oluşturdu, reçeteli ilaçların maliyetini düşürdü, 30 yıl içindeki ilk büyük silah güvenliği mevzuatını kabul etti, iklim değişikliğine yönelik tarihteki en büyük yatırımı yaptı ve çalışma haklarının güvence altına alınması için mücadele etti. insanların adil ücret ve sosyal haklar için örgütlenmesi. Uluslararası alanda Amerika’nın dünyadaki konumunu yeniden sağladı, NATO’yu yeniden canlandırdı ve dünyayı Rusya’nın Ukrayna’daki saldırganlığına karşı ayağa kalkması için harekete geçirdi.

Dahası, Başkan Biden bizi Donald Trump yönetimini karakterize eden dört yıllık kaos, yalan ve bölünmeden uzaklaştırdı. Joe, politikaları ve örneği aracılığıyla bize elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı hatırlattı: güven ve dürüstlük, nezaket ve sıkı çalışma gibi eski moda değerlere bağlı bir ülke; demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve hesap verebilirliğe inanan bir ülke; kim olursa olsun herkesin söz sahibi olduğu ve daha iyi bir yaşam şansını hak ettiği konusunda ısrar eden bir ülke.

Bu olağanüstü performans, Başkan Biden’a yeniden seçilmek ve başladığı işi bitirmek için her türlü hakkı verdi. Joe bu seçimin risklerini herkesten daha iyi anlıyor; eğer Donald Trump’ın Beyaz Saray’a geri dönmesine izin verirsek ve Kongre’nin kontrolünü Cumhuriyetçilere verirsek, hayatı boyunca uğruna savaştığı her şeyin ve Demokrat Parti’nin temsil ettiği her şeyin nasıl riske gireceğini anlıyor .

Ayrıca Joe’nun hiçbir zaman kavgadan geri adım atmadığını da biliyorum. Onun için siyasi manzaraya bakıp meşaleyi yeni bir adaya devretmesi gerektiğine karar vermesi kesinlikle hayatındaki en zor anlardan biri. Ama Amerika için doğru olduğuna inanmadığı sürece bu kararı vermeyeceğini biliyorum. Bu, Joe Biden’ın ülke sevgisinin bir kanıtıdır ve bir kez daha Amerikan halkının çıkarlarını kendi çıkarlarının önüne koyan gerçek bir kamu görevlisinin, gelecek nesil liderlerin de takip etmesi gereken tarihi bir örnektir.

Önümüzdeki günlerde keşfedilmemiş sularda yol alacağız. Ancak partimizin liderlerinin olağanüstü bir adayın ortaya çıkacağı bir süreç oluşturabileceklerine dair olağanüstü bir güvenim var. Joe Biden’ın cömert, müreffeh ve herkese fırsat sağlayan birleşmiş bir Amerika vizyonunun Ağustos ayındaki Demokratik Kongre’de tam olarak sergileneceğine inanıyorum. Ve her birimizin bu umut ve ilerleme mesajını Kasım ayına ve ötesine taşımaya hazır olmasını bekliyorum.

Şimdilik Michelle ve ben, Joe ve Jill’e, bu tehlikeli zamanlarda bize bu kadar ustaca ve cesurca liderlik ettikleri ve bu ülkenin kurulduğu özgürlük ve eşitlik ideallerine bağlılıkları için sevgimizi ve minnettarlığımızı ifade etmek istiyoruz.

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor…

Obama'dan Biden'ın adaylıktan çekilmesine yönelik ilk açıklama - 1. Resim

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Son Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir