Malatya'da İHA'lara lazer özel savunma sistemi geliştiren iki mühendise saldırı girişiminde bulunanlar serbest bırakıldı - Haber Jet

Malatya’da İHA’lara lazer özel savunma sistemi geliştiren iki mühendise saldırı girişiminde bulunanlar serbest bırakıldı

İHA’ları lazer silahlarına karşı korumak için geliştirdikleri özel savunma sistemi ile bilinen iki akademisyen mühendis için suikast düzenlenirken olay Malatya İnönü Üniversitesi’nde oldu.

Savunma sanayiinde kullanılması için geliştirilen lazer silahlarına karşı hava araçlarını koruyacak kompozit madde bulan 2 akademisyen çifte saldırı yapılırken polis devreye girdi. İHA-SİHA mühendislerine suikast nerede oldu, yakalandılar mı merak ediliyordu. Olayda gelişmeler yaşandı.

MALATYA İHA – SİHA MÜHENDİSLERİNE SALDIRI YAPANLAR YAKALANDI MI?

Malatya İnönü Üniversitesinde çalışan akademisyen çifte yapılan saldırı polis tarafından engellenirken 2 zanlının birçok sayıda sabıka kaydı olduğu ve arandığı öğrenildi.

Diğer kişinin ise görevinden ihraç edilen bir asker olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken çok sayıda sabıka kaydı ve aranması bulunan kişi tutuklandı.

Malatya'da İHA'lara lazer özel savunma sistemi geliştiren iki mühendise suikast düzenlendi - 1. Resim

LAZERDEN KORUMA SİSTEMİ BULAN AKADEMİSYENLER KİM?

İHA ve SİHA için lazer silahlara karşı koruması amacıyla kompozit bir madde geliştiren akademisyen çiftin trafikte arabaları durdurulmaya çalıştı.

4 kişi saldırmaya çalışırken 2 kişi polis tarafından yakalandı. Lazer silahlara karşı özel madde üreten çift Kimya Mühendisi Doktor Yeliz Toptaş ile İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Toptaş oldu.

Malatya'da İHA'lara lazer özel savunma sistemi geliştiren iki mühendise suikast düzenlendi - 2. Resim

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Son Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir