Koç Holding'in kuruluşunda yer alan Can Kıraç, hayatını kaybetti - Haber Jet

Koç Holding’in kuruluşunda yer alan Can Kıraç, hayatını kaybetti

Koç Holding'in kurucuları arasında yer alan İnan Kıraç'ın ağabeyi Can Kıraç, 97 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık sorunları nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören Can Kıraç'tan gelen kötü haber sevenlerini üzdü.

Koç Holding’in kurucular arasında yer alan büyüme ve gelişme aşamasında büyük emekleri olan Can Kıraç 97 yaşında hayatını kaybetti.

CAN KIRAÇ KİMDİR?

22 Mayıs 1927 yılında Ankara Atatürk Orman Çiftliğinde dünyaya gelen Can Kıraç, Türkiye’nin ilk ziraat mühendislerinden Ali Numan Kıraç ve Semiha Kıraç’ın oğludur. “Can” ismini Mustafa Kemal Atatürk vermiştir.

Çocukluğu babasının işi dolayısıyla Eskişehir’de geçmiş burada kardeşi İnan Kıraç dünyaya gelmiştir.

Lise eğitimini 1946 yılında Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Can Kıraç, 1950 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversite dönemine denk gelen 1949-1950 yılları arasında Türkiye Milli Talebeler Federasyonu’nun başkanlığını yürüttü. İş hayatına, 29 Ağustos 1950 yılında Vehbi Koç’un kurduğu Koç Ticaret’in otomobilcilik şubesinde başladı.

Can Kıraç kimdir, neden öldü?

1963 yılında Koç şirketlerini bir çatı altında toplayan Koç Holding’in kurucu ortağı olarak görev aldı ve 1968 yılında İstanbul’a döndü. Merkezdeki Otomotiv Grubu’nda iş hayatına devam etti.

1982 yılında Otomotiv Grubu’nun başına, 1984’te idari komiteye getirildi ve 1987’de bu komitenin başkanı olarak görev yapmaya başladı.

Can Kıraç kendi biyografisinde bu döneme ilişkin “80’li yıllarda ‘Koç’un Can’ı oldum” demiştir.

Koç Üniversitesi’nin kuruluşunda yer aldı. 1991 yılında ise kendi isteğiyle Koç’taki 41 yıllık iş hayatını noktaladı ve emekliye ayrıldı.

Yaşam öyküsünü yazdığı blogunda Süleyman Demirel’in 1991 yılında politikaya girme davetini kabul etmediğini belirtmiş ve “Başkanlık tutkumu” söndürdüm diyerek kendi isteğiyle profesyonellik hayatını 1991 yılında sonlandırdığını ifade etmiştir.

Can Kıraç kaç çocuğu var?

Kıraç, 1954 yılında İnci Atav Kıraç ile evlenmiş ve bu evlilikten Aslı ile Ali Numan isimli iki çocukları dünyaya gelmiştir. Eşi İnci Kıraç, 2003 yılında tanısı konulan Alzheimer hastalığından 11 Ağustos 2009’da vefat etmiştir.

Anılarımla Patronum Vehbi Koç (1995), Anılar Olaylar (2004) isimli kitapları kaleme almıştır.

CAN KIRAÇ KAÇ YAŞINDA?

1927 doğumlu Can Kıraç, 97 yaşındadır.

CAN KIRAÇ ÖLDÜ MÜ, NEDEN ÖLDÜ?

97 yaşında hayatını kaybeden Can Kıraç’ın bir süredir sağlık sorunları nedeniyle özel bir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Can Kıraç’ın neden vefat ettiği henüz açıklanmadı.

Son DakikaGündem

Koç Holding’in kuruluşunda yer alan Can Kıraç, hayatını kaybetti” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Hakan Hakan

    Can Kıraç’a Allah rahmet eylesin :((

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir