İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı - Haber Jet

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı Reisi, bugün baraj açılışı için Azerbaycan'a gitti. Açılışta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen Reisi, görüşme sonrası helikopteriyle dönüş için yola çıktı. Kısa bir süre sonra İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin kaza geçirdiğini duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin sert iniş yapmak zorunda kaldığı ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin yönlendirildiği öğrenildi. Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’na göre kaza yapan helikopterin Reisi’yi taşıdığı iddia ediliyor.

Olayın ardından gelişmelere dair açıklama yapan Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, İran Cumhurbaşkanı Reisi2nin konvoyunda meydana gelen helikopter kazasında 3 helikopterden 2’sinin iniş yaptığı birinin ise düştüğünü söyledi.

Olay yerine henüz ulaşmadığını söyleyen Zakiri,”olası yaralılar ve sayısı hakkında bir şey söyleyemem.” diyerek olayın nasıl olduğunu bilmediğini henüz ölü ve yaralılar hakkında bilgi veremeyeceklerini açıkladı.

Sosyal medyada çeşitli iddialar ortaya atılsa da İran Dışişleri Bakanı Ahmad Vahid’in açıklamasına göre helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yaptığını belirtildi.

Olay yerine ulaşan ekipler yoğun sis altında oldukları görüldü

İran Kızılay’ı kurtarma çalışmalarına ilişkin, bölgeye 8 ambulans sevk edildiğini ancak gönderilen helikopterlerin hava koşulları nedeniyle iniş yapamadığını belirtti.

İran Kızılay’ı arama görüntülerini paylaştı.

İRAN CUMHURBAŞKANI İBRAHİM REİSİ ÖLDÜ MÜ, SAĞLIK DURUMU NASIL?

İran Ulusal Güvenlik Konseyi dini lider Ali Hamaney başkanlığında acil toplandı.

Reuters’a konuşan bir İranlı yetkili, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın hayatının risk altında olduğunu açıkladı. Kaza bölgesinden gelen haberlerin endişe verici olduğunu belirten yetkili hala umutlu olduklarını söyledi.

KAZA YERİ TESPİT EDİLDİ

İran medyası kaza yerini tespit ettiklerini duyurdu. Helikopterin Arsban ormanları içindeki Uzi Köyü civarında olduğu duyuruldu.

İran Cumhurbaşkanı ve yanındaki heyeti taşıyan helikopteri arama çalışmaları, drone ve arama-kurtarma köpeklerinden oluşan 20’den fazla kurtarma ekibi ile gerçekleştiriliyor. Özel kuvvetlerde arama kurtarma çalışmaları için bölgede bulunuyor.

Kötü hava şartları nedeniyle havadan ulaşım sağlanamıyor.

HELİKOPTERDE KİMLER VAR?

Cumhurbaşkanı Reisi’nin bulunduğu helikopterde Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim bulunuyor.

BARAJ AÇILIŞINA GİTMİŞTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışına katılan Reisi, burada yaptığı konuşmada Aliyev ile yeniden bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Konuşmasında İran ile Azerbaycan’ın geliştirebileceği projelere değinen Reisi, “Bazıları bizim bir araya gelmemizi ve ortak başarılarımızı hoş karşılamıyor fakat bunlar bizim için önemli değil. Önemli olan ülkelerimiz, devletlerimiz ve halklarımız için iyi olanı hep birlikte hayata geçirmiş olmamız.” dedi.

Aliyev ise, projelerden bahsederek “Halkımızın ortak başarısı elbette dostlarımızı mutlu ediyor. Beğenmeyenler ise kendi işlerine baksa daha iyi olur. İran ve Azerbaycan devletleri bugün çok güçlü ortak siyasi irade ortaya koydu, birlikte olduğumuzu ve birlikte olmaya devam edeceğimizi kendi halklarına ve tüm dünyaya açıkça ilan etti.” sözleriyle ikili ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.

Son DakikaDünya

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir