Erken seçim talepleri hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamada bulundu - Haber Jet

Erken seçim talepleri hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamada bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından erken seçim taleplerine yanıt vererek, Türkiye'nin son bir yılını seçim gündemiyle geçirdiğini ve mevcut krizler nedeniyle erken seçim çağrılarının yersiz olduğunu belirtti. Erdoğan, muhalefetin bu taleplerinin doğru olmadığını vurguladı ve herkesin planlarını mevcut seçim takvimine göre yapması gerektiğini söyledi.

”Erken seçim ne zaman yapılacak?” sorusu gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası bu konuya ilişkin merak edilen açıklamalarda bulundu.

Özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sıklıkla dile getirdiği “erken seçim” talepleri üzerine konuşan Erdoğan, bu tür taleplerin Türkiye’nin mevcut durumunda yerinin olmadığını belirtti.

bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman

ÖZGÜR ÖZEL ERKEN SEÇİM GÜNDEMİNE CUMHURBAŞKANINDAN CEVAP GELDİ

Erdoğan Türkiye’nin son bir yılını seçim gündemiyle geçirdiğine dikkat çekerek, ülkenin içinde bulunduğu kritik süreçte erken seçim taleplerinin yersiz olduğunu vurguladı.

“Bölgemizde her gün yeni bir kriz ve çatışma patlak verirken, milletimizin çözülmesi gereken meseleleri varken muhalefetin erken seçim çağrılarına meyletmesi doğru değildir. İş dünyasından siyasetçisine, esnafından memuruna, ev hanımından öğrencisine kadar herkes planını programını buna göre yapmalıdır.”

Erken seçim olacak mı?

ERKEN SEÇİM NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sık sık gündeme getirdiği erken seçim taleplerine net bir cevap verdi.

Erken seçim çağrılarına kapıları tamamen kapatan Erdoğan Türkiye’nin mevcut siyasi ve ekonomik koşulları içinde bu tür taleplerin yersiz olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan, herkesin planlarını ve programlarını mevcut seçim takvimine göre yapmaları gerektiğini belirterek, erken seçim olmayacağını açıkça ifade etti.

Cumhurbaşkanı “Milletimizin çözülmesi gereken meseleleri varken, bölgemizde sürekli yeni krizler çıkarken, erken seçim tartışmaları anlamsızdır.” dedi.

Özgür Özel erken seçim için ne dedi?

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Erken seçim tartışmaları hakkında net bir tavır sergileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tür taleplerin seçmen iradesine saygısızlık olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası ”erken seçim” açıklamalarında şunları da ekledi:

“Son dönemde bu kibirli tavrın, seçmen iradesinin yok sayma aymazlığının yeniden nüksettiğini görmekteyiz. Erken seçim tartışmalarına bu zaviyeden bakılması gerektiği kanaatindeyiz. Bu tartışmalar, muhalefet cephesindeki iç savaşın dışa yansımasından ibarettir. Cumhurbaşkanlığı sisteminde erken seçim yoktur, bunun yerinde seçimlerin yenilenmesi kararı alınması vardır.”

Cumhurbaşkanı muhalefetin sahte gündemlerle kendi içindeki güç mücadelelerini perdelemeye çalıştığını ve bu tür tartışmaların milletin asıl sorunlarını gölgelediğini belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan erken seçim tartışmalarının Türkiye’nin şu anki durumunda gereksiz olduğunu tekrarladı.

Erken seçim olacak mı?

BİR SONRAKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ NE ZAMAN OLACAK?

Vatandaşlar tarafından bir sonraki Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi merak ediliyor.

Türkiye’nin bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi en geç 7 Mayıs 2028 tarihinde yapılacak ve Türkiye genel seçimleri ile aynı gün gerçekleştirilecek.

bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KAÇ YILDA BİR OLUYOR?

Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın belirlediği kurallar çerçevesinde düzenlenir ve beş yılda bir yapılır.

Belirtilen süre 2018 yılında gerçekleştirilen anayasa değişiklikleri ile kesinleşmiştir.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimleri yedi yılda bir yapılmaktaydı, ancak 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum ile kabul edilen anayasa değişiklikleri sonucunda bu süre beş yıla indirildi.

Bu değişiklikle birlikte Cumhurbaşkanı yedi yıl yerine beş yıl için seçilmektedir.

Son DakikaGündemPolitika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir