Basra Körfezinde İran-BAE gerilimi! İsrail'e yakıt taşıyan tankere el konuldu - Haber Jet

Basra Körfezinde İran-BAE gerilimi! İsrail’e yakıt taşıyan tankere el konuldu

İran Devrim Muhafızları, İsrail'e yakıt taşıdığı belirtilen bir petrol tankerini ele geçirdi. Geminin Birleşik Arap Emirlikleri tarafından işletildiği ifade edildi. İran'ın petrol tankerine el koyduğu anlar, saniye saniye kameralara yansıdı

Olası bir 3. Dünya Savaşı’na karşı ülkelerden peş peşe hamleler gelirken, bu kez de Basra Körfezi’nde İran-BAE gerilimi yaşandı.

İran Devrim Muhafızları Donanması tarafından Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) karşı yaptığı hamle ile Körfez’de adeta sular köpürdü.

PETROL TANKERİ ELE GEÇİRİLDİ

İngiliz deniz güvenliği şirketi Ambrey, İran’ın Basra Körfezi’ndeki Buşehr limanının güneybatısında BAE’ye ait Togo bayraklı bir petrol tankerini durdurarak ele geçirdiğini açıkladı.

Olayın Buşehr limanının 61 deniz mili güneybatısında meydana geldiği duyurdu. Yaşananların ardından iki ülke arasında gerilim meydana geldi.

İSRAİL’E YAKIT TAŞIDIĞI BELİRTİLDİ

BAE’ye ait petrol tankerinin İsrail’e gaz yağı taşıdığı bilgisine ulaşıldı. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana sayısız katliam gerçekleştiren İsrail’e gönderilen yakıt, İslam dünyasında tepkiye yol açtı.

Öte yandan İsrail ve BAE yetkililerinden konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Tankere el konulma anları ise, saniye saniye kameralara yansıdı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Son Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir