Marburg virüsü belirtileri mide bulantısı, kusma, ishal ile başlayıp organ yetmezliğine kadar götürüyor - Haber Jet

Marburg virüsü belirtileri mide bulantısı, kusma, ishal ile başlayıp organ yetmezliğine kadar götürüyor

Almanya'daki Hamburg Merkez İstasyonu'ndaki bazı tren yollarının kapatıldığı ve iki yolcunun ölümcül Marburg virüsüne yakalandığı iddia ediliyor. Dünyada yaşanan son gelişmeler sonucunda endişeye neden olan Marburg virüsü belirtileri merak ediliyor. Ayrıca kayıtlara göre Türkiye'de Marburg virüsü vakası bulunmuyor.

Dünyada yaşanan son gelişmeler sonucunda endişeye neden olan Marburg virüsü belirtileri merak ediliyor. Ayrıca kayıtlara göre Türkiye’de Marburg virüsü vakası bulunmuyor.

MARBURG VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELER?

Marburg virüsü belirtilerinin bir kısmı tifo veya sıtma ile karıştırılabileceği için teşhisi zor olabiliyor. Ebola virüsü ile aynı aileden gelmekte.

Sağlık Bakanlığı sitesinde yer alan bilgilere göre 5-10 gün arasında kuluçka süresi bulunan Marburg virüsü belirtileri arasında başlangıçta ani olarak başladığı görüşüyor. Bunun devamında ateş, titreme, başağrısı, kas ağrısı şeklinde seyrediyor. 5. gün civarı gövdede yani göğüs, sırt ve karında döküntüler ortaya çıkabileceği söyleniyor.

Marburg virüsü belirtileri neler

Mide bulantısı, kusma, göğüs ağrısı, boğaz ağrısı ve ishal görülebilir. Semptomların şiddeti gittikçe artarak sarılık, pankreas iltihabı, kilo kayıpları, hezeyan, şok, karaciğer yetmezliği, yaygın kanamalar ve çoklu organ yetmezliği gibi belirtilere dönüşebilir.

Marburg virüsü belirtileri mide bulantısı, kusma, ishal ile başlayıp organ yetmezliğine kadar götürüyor.

MARBURG VİRÜSÜ TÜRKİYE’DE VAR MI?

Türkiye’de bugüne kadar kayıtlara geçen Marburg virüsü vakası bulunmuyor.

İlgili Haberler

Marburg virüsü Türkiye'de var mı

MARBURG VİRÜSÜ NASIL BULAŞIYOR?

Hayvanlarda görülen virüsün insanlara nasıl bulaştığı bilinmezliğini koruyor. Buna karşılık 2008 yılında Uganda ziyaretinde bulunan turistler arasında görülen 2 vakadan, korunmasız olarak enfekte yarasa dışkısıyla temas edilmesi veya yarasaların yaşadığı ortamlardaki havanın solunması muhtemel enfeksiyon yolu olarak düşünülüyor.

Marburg virüsü ölüm oranı

Marburg virüsünün insana ilk bulaşmasının ardından enfeksiyon kişiden kişiye temasla yayılır. Enfekte kişilerin vücut sıvılarının damlacıklarıyla doğrudan ya da enfekte kan veya dokularla kirlenmiş malzemeler ve diğer nesnelerle temas ile bulaşıyor.

MARBURG VİRÜSÜ ÖLÜM ORANI

Marburg virüsü bulaştığı kişilerde ölüm oranı yüzde 88’lere kadar çıktığı bildiriliyor. Dünya Sağlık Örgütü, virüsün özel tedavisi ve aşısının bulunmadığını açıkladı. Ancak bir dizi kan ürünü, ilaç ve bağışıklık tedavisi geliştirilebilir.

SağlıkDünyaGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir