Bir haftada bir kilo vermek mümkün! Beslenme uzmanı lifli gıdaları öneriyor - Haber Jet

Bir haftada bir kilo vermek mümkün! Beslenme uzmanı lifli gıdaları öneriyor

Beslenme uzmanı Simrun Chopra’nın sosyal medyadan paylaştığı bir video kilo vermeye çalışanları sevindirdi. Beslenme uzmanı “1 haftada 1 kilo vermenin kolay yolu” başlıklı videosunda bunun için yapılması gereken beş ana başlıktan söz etti. Hızlı kilo verme yolları ve spor yapmadan kilo vermek aynı zamanda sağlık kilo vermeyi de gerektirir. Peki, hepsi bir arada mümkün mü?

Bir haftada bir kilo verilir mi? Beslenme uzmanı Simrun Chopra bunun mümkün olduğu görüşünde.

Chopra’ya göre bunun kolay yolları mevcut. Bu yöntemleri kullandığınız takdirde bir haftada bir kilo verilebileceğini söyleyen beslenme uzmanının videosu gündemde yerini aldı.

Kişiye özel programlar hazırladığını söyleyen Simrun Chopra’nun söz ettiği o yollar:

10 dakikalık egzersiz: Disiplinli olmayan bireylerde de işe yarayan bir yol olduğunu söyleyen beslenme uzmanı, ne kadar yoğun olursanız olun herkesin 10 dakikası olduğunu söylüyor. Bunun çok iyi bir başlangıç olduğunu söyleyen Chopra, bunu motivasyonu olmayanlarda da etkili olacağını düşünüyor.

1 AYDA EN FAZLA KAÇ KİLO VERMEK SAĞLIKLI?

30 dakikalık egzersiz: Bu egzersiz için hızlı bir tempoda yürüyüş yapmayı öneriyor ve her gün aynı saatte yaptığınız takdirde bir alışkanlık oluşturacağından söz ediyor.

Ara öğün: Öğünler arasında 4-5 saatlik bir ara yok ise ara öğünü önermiyor.

Akşam atıştırmalığı: Akşam atıştırmalıklarını ekstra kalori olarak betimleyen beslenme uzmanı bunu önermiyor.

Akşam yemeği: Kendi danışanlarının tabakalarına göre yorum yaptığını söyleyen beslenme uzmanı, kalorisi düşük lif oranı yüksek ve tokluk hissi veren yiyecekleri tavsiye ediyor. Verdiği örnekler arasında ise ıspanak ve salatalık yer alıyor.

Ulusal Akciğer, Kalp ve Kan Enstitüsü’ne göre kişi haftada 1 veya 2 kilo vermek istiyor ise günde 500-1000 kalorilik açık yaratması gerekiyor.

Bir haftada kilo vermek sağlıklı mı, nasıl kilo verebilirim?

1 AYDA EN FAZLA KAÇ KİLO VERMEK SAĞLIKLI?

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, ayda 2 ila 4 kilogram arası kilo vermek sağlıklı sayılıyor.

Bunun yanı sıra Amerikan Diyet Akademisi, ayda mevcut kilonun %5’inin verilmesini sağlıklı buluyor. Yani 80 kilo iseniz ayda 4 kilo vermeniz bu hesaba göre sağlıklı. Haftada bir kilo vermeyi sağlıklı bulsa da kilo düştükçe bu rakamında düşmesi gerektiğini belirtiyor. Örnek vermek gerekirse 50 kg birinin haftada 500 gram vermesi sağlıklı bulunuyor. Bu oran ayda 2,5 kiloya tekabül ediyor.

Bir haftada kilo vermek istiyorum

SPOR YAPMADAN KİLO VERMEK MÜMKÜN MÜ?

Düzenli spor yapmak vücudun sağlığını koruyan ve kilo vermede etkin rol oynayan bir faktördür ama egzersiz yapmadan da kilo vermenin mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar vardır.

Hareket kabiliyeti az olan kişiler spor yapmadan kilo vermenin yollarını arıyor. Dr. Gabriela Rodríguez Ruiz bu kişilerin imdadına yetişerek tavsiyelerde bulunuyor.

Ruiz’e göre, günlük tükettiğimiz gıdaları azaltarak ya da kalorisi az olan gıdalar tüketerek, günlük kalorimizi düşürebilir bununla beraber kilomuzun da düşmesini sağlayabiliriz.

Obezite Tıbbı Direktörü Dr. Michelle Hauser, egzersiz olmadan sadece diyet yapıldığı zaman metabolizmanın yavaşlayacağını ve önce yağ kaybetmek yerine kas kütlesinde azalma olacağını belirtir.

EGZERSİZ YAPMADAN KİLO VERMEK İÇİN ÖNERİLER

Porsiyonlarınızı küçültün ve yemek yiyeceğiniz tabakların boyutlarını küçük tercih edin.

Lifli gıda tüketiminizi artırın.

Protein açısından zengin besinler tercih edin.

Karbonhidrat tüketiminizi dengeleyin ya da düşürün.

Uykunuzu alın.

SağlıkGündemYaşam

Bir haftada bir kilo vermek mümkün! Beslenme uzmanı lifli gıdaları öneriyor” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Melisa Melisa

    1 ayda 10 kilo verdim diyen var. Şunları okusalar keşke de insanlar sağlığından olmasa.

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir