YAŞ kararları ile terfi alan general ve amiraller açıklandı! Emekliye sevk edilenler belli oldu - Haber Jet

YAŞ kararları ile terfi alan general ve amiraller açıklandı! Emekliye sevk edilenler belli oldu

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararlarla, birçok general ve amiralin rütbesi yükseltildi, görev süreleri uzatıldı ve bazıları emekliye sevk edildi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de yapıldı. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki terfiler, atamalar ve emeklilik kararları ele alındı.

YAŞ KARARLARI AÇIKLANDI MI?

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları katıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi bir yıl uzatıldı. Ayrıca, 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe terfi ettirildi. Görev süreleri uzatılan 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 455 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatıldı. Emeklilik kararları kapsamında, yaş haddinden dolayı 2 general 1 Eylül 2024’te, kadrosuzluk nedeniyle ise 29 general ve amiral 30 Ağustos 2024’te emekliye sevk edilecek​.

YAŞ KARARLARI EMEKLİ EDİLEN GENERALLER VE AMİRALLER

Yaş haddi nedeniyle Tümgeneral Sıtkı Varlı ve Tümgeneral Faruk Metin emekliye sevk edildi.

Normal bekleme süresini tamamlayarak kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen general ve amiraller

YAŞ kararları emekliye sevk edilen generaller

Normal bekleme süresini tamamlamadan kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen general ve amiraller

emekli generaller ve amiraller

emekliye sevk edilen generaller ve amiraller listesi

Politika

YAŞ kararları ile terfi alan general ve amiraller açıklandı! Emekliye sevk edilenler belli oldu” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Orkun Orkun

    Yaş ne kadar sürede bir toplanıyor

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir