Valisi değişen iller belli oldu! 19 Eylül 2024 Resmi Gazete yeni vali kararnamesi - Haber Jet

Valisi değişen iller belli oldu! 19 Eylül 2024 Resmi Gazete yeni vali kararnamesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 16 ilin valisi değişti, 12 ilin valisi mülkiye başmüfettişliğine atandı. Görev değişiklikleri dikkat çekici atamalar içeriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Valiler Kararnamesi, Türkiye’de önemli görev değişikliklerini beraberinde getirdi.

VALİSİ DEĞİŞEN İLLER

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile çok sayıda ilin valisi görev yerini değiştirdi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Valiliği’ne atanırken, Isparta Valisi Aydın Baruş, Gümüşhane Valisi olarak görevlendirildi. Ayrıca, Şırnak Valisi Cevdet Atay mülkiye başmüfettişliği görevine getirildi. Toplamda 12 vali, mülkiye başmüfettişi olarak atanırken, yerleri değiştirilen 16 vali ise Türkiye’nin farklı illerinde görev yapacak.

Valisi değişen iller

Yeni atanan valiler arasında dikkat çeken isimler de bulunuyor. Hatay Valisi olarak görev yaparken deprem felaketinin ardından önemli bir yönetim sergileyen Rahmi Doğan, Sakarya Valiliği’ne getirildi. İstanbul-Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya ise Bitlis Valisi olarak atandı.

Yeni vali kararnamesi

Bu atamalarla birlikte İçişleri Bakanlığı’na bağlı üst düzey yönetim kadrolarında önemli değişiklikler yaşanmış oldu. Atanan valiler, bölgesel yönetimlerde yeni görevlerine hızlıca adapte olacak ve sorumluluklarını devralacaklar.

Yeni valiler kararnamesi

19 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete kararı arasında Yeni Vali Kararnamesi de yer alıyor. Valisi değişen iller, Yeni Vali Kararnamesi’nde belli oldu.

YENİ VALİ KARARNAMESİ 2024

İşte il il valisi değişen iller ve yeni valiler:

Manisa: Vahdettin Özkan

Şırnak: Birol Ekici

Artvin: Turan Ergün

Gümüşhane: Aydın Baruş

Konya: İbrahim Akın

İlgili Haberler

Amasya: Önder Bakan

Çorum: Ali Çalgan

Burdur: Tülay Baydar Bilgihan

Karaman: Mehmet Fatih Çiçekli

Isparta: Abdullah Erin

Sakarya: Rahmi Doğan

Kırklareli: Uğur Turan

Bitlis: Ahmet Karakaya

Kırşehir: Murat Sefa Demiryürek

Bolu: Abdulaziz Aydın

Uşak: Naci Aktaş

Valiler kararnamesi liste

Politika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir