Sinan Ateş suikastında iddialar büyüyor! Devlet Bahçeli'den sonra MHP'nin yeni ismi olacaktı - Haber Jet

Sinan Ateş suikastında iddialar büyüyor! Devlet Bahçeli’den sonra MHP’nin yeni ismi olacaktı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin iddialara bir yenisi daha eklendi. İddialara göre Sinan Ateş, MHP lideri Devlet Bahçeli'den sonra partide genel başkanlık için en güçlü adaydı.

Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde akrabası Selman Bozkurt ile birlikte yürürken Eray Özyacı tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Kızılırmak Mahallesi’nde gerçekleşen saldırıda Sinan Ateş ağır yaralanarak hayatını kaybetti.

Yapılan otopsi raporunda Sinan Ateş’in vücuduna beş merminin isabet ettiği açıklandı.

Selman Bozkurt ise olayda yaralandı.

sinan ateş devlet bahçeli'den sonra MHP lideri mi olacaktı?

22 SANIK 4 AYRI SUÇTAN YARGILANACAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Sinan Ateş’in silahla öldürüldüğü Selman Bozkurt’un ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı olaya ilişkin soruşturma tamamlandı.

22 Şüpheli hakkındaki iddianame Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi ve kabul edildi.

Sanıklar “tasarlayarak öldürme”, “öldürmeye teşebbüs”, “suça azmettirme” ve “suça yardım etme” suçlarından yargılanacak.

sinan ateş mhp'nin sonraki lideri mi olacaktı?

39 KİŞİYE YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Olayla ilgili hakkında işlem yapılan 39 kişiye yurt dışı yasağı getirilirken 17 kişi hakkında ise soruşturma ayrı bir dosya üzerinden görülecek.

SANIKLAR 1 TEMMUZ TARİHİNDE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına 1 Temmuz tarihinde başlanacak.

Tetikçi Eray Özyağci ile Vedat Balkaya ve Suat Kurt müşterek fail, sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın da suça azmettiren olduğu, sanıklar Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal’ın ise iştirak halinde işlenen suça yardım ettikleri gerekçesiyle cezalandırılmaları isteniyor.

Sinan Ateş Olaylarında Iddialar Büyüyor! Devlet Bahçeli’den Sonra Mhp’nin Yeni Ismi Olacaktı

SİNAN ATEŞ’İN EŞİ AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BİRÇOK SİYASİ PARTİ LİDERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Sinan Ateş’in vefatının ardından eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç başta olmak üzere birçok isim ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Ayşe Ateş “Beni ve kızlarımı gerçekten uzun uzun dinledi. Kızlarım da uzun bir konuşma yaptılar, sohbet ettiler kendisiyle. Durumu anlattım, izah ettim, dosya hakkında konuştuk” dedi.

Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Ayşe Ateş açıklamasına şöyle devam etti:

“Çok memnun bir şekilde yanından ayrıldık, mutlu bir şekilde kızlarım da. Deyim yerindeyse dertleştik aslında, o havada bir görüşme geçti.”

Sinan Ateş Olaylarında Iddialar Büyüyor! Devlet Bahçeli’den Sonra Mhp’nin Yeni Ismi Olacaktı

SİNAN ATEŞ’İ ÜLKÜ OCAKLARI GÖREVİNDEN DEVLET BAHÇELİ ALMIŞ

Sinan Ateş 2 Nisan 2020 tarihinde yaptığı açıklama ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevini bıraktığını belirtmişti.

Gerekçe olarak ise akademik çalışmaları ve üniversitedeki görevini göstermişti.

Ayşe Ateş ise katıldığı bir programda eşinin görevden alınmasına ilişkin kararı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından, “Evladım ben seni görevden almayayım, sen görevi bırak” ifadeleriyle tebliğ edildiğini söyledi.

Sinan Ateş Olaylarında Iddialar Büyüyor! Devlet Bahçeli’den Sonra Mhp’nin Yeni Ismi Olacaktı

“YAKIN ÇEVRESİNE GÖRE ATEŞ BAHÇELİ SONRASI LİDERLİĞİN EN GÜÇLÜ ADAYIYDI”

Fayn adlı YouTube kanalının 17 Haziran 2024 tarihinde yayınladığı “Kırmızı Pazartesi:Sinan Ateş Suikastı I Fayn – Dosya” isimli videoda Sinan Ateş’in görevden alınma nedenlerinden birinin de Bahçeli sonrası MHP liderliğinde en güçlü adaylardan biri olması iddia edildi.

Videoda yer alan ifadeler ise şöyle:

“Yakın çevresine göre ise Ateş’in Bahçeli sonrası MHP liderliğinin en güçlü adayı olması taşkilattaki bazı isimlerde rahatsızlık yaratıyordu. Ateş ülkü ocaklarında sevilen ve nüfuzu olan bir isimdi”

Sinan Ateş Olaylarında Iddialar Büyüyor! Devlet Bahçeli’den Sonra Mhp’nin Yeni Ismi Olacaktı

SİNAN ATEŞ’İN BULUNDUĞU GÖREVLER

Sinan Ateş, vefatından önce MHP içerisinde önemli görevlerde bulunmuştu. 9 Ocak 2019’da Olcay Kılavuz yerine Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak atanan Ateş, 2 Nisan 2020 tarihinde istifa etti.
Ateş ayrıca, 2007-2019 tarihleri arasında MHP Genel Sekreteri, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın danışmanlığını yaptı.
Ateş, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından MHP bünyesinde kurulan “FETÖ Komisyonu”nda da başkanlık görevinde bulunmuştu.

PolitikaGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir