SHP'yi kim kurdu bilinmiyordu! Kılıçdaroğlu cephesinden açıklama geldi - Haber Jet

SHP’yi kim kurdu bilinmiyordu! Kılıçdaroğlu cephesinden açıklama geldi

SHP'nin yeniden kurulması, Türkiye siyasetinde büyük yankı uyandırdı. Kurucu isimler belirsizliğini korurken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiyle ilişkisi olup olmadığı hakkında dikkat çekici açıklama geldi.

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), 28 Haziran 2024 itibarıyla yeniden kuruldu.

SHP’Yİ KİM KURDU, KURUCULARI KİMLER?

SHP’nin yeniden siyaset sahnesine dönüşü, siyasi arenada geniş yankı uyandırdı. Parti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi internet sitesinde duyurulduğu üzere, Meşrutiyet Mahallesi, Karanfil Sokak, Çankaya, Ankara adresinde faaliyet gösterecek. Ancak partinin kurucu isimleri henüz açıklanmadı ve bu belirsizlik çeşitli spekülasyonları beraberinde getirdi.

SHP kim kurdu? SHP kurucusu kim?

SHP’Yİ KILIÇDAROĞLU MU KURDU?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilişkilendirilen yeni SHP, Kılıçdaroğlu’na yakın isimler tarafından yalanlandı. Kılıçdaroğlu’nun kurmayları, partinin kuruluşuyla hiçbir bağlantılarının olmadığını belirterek, iddiaları “deli saçması” olarak nitelendirdi. CHP’li bazı isimler ise Kılıçdaroğlu’nun yeni bir parti kurduğu söylentilerini kesin bir dille reddetti.

SHP'yi yeniden kim kurdu? SHP yeniden kuruldu!

SHP YENİDEN KURULDU

SHP’nin tarihi, CHP ile olan karmaşık ilişkisiyle dikkat çekiyor. 1995 yılında Murat Karayalçın liderliğinde CHP ile birleşen SHP, daha sonra 2002’de yeniden kurularak CHP’deki muhalifleri bir araya getirdi. Bu dönemde SHP, çeşitli siyasi ittifaklar ve birleşmeler yaşayarak zamanla Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile birleşti. Mayıs 2023 seçimleri sonrası CHP’de yaşanan değişim tartışmaları, SHP’nin yeniden kurulacağı iddialarını güçlendirdi.

SHP yi yeniden kim kurdu? SHP kim tarafından kuruldu, kurucuları kimler?

Politika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir