Kimlik bilgileri çalındı iddiası! Bakan Uraloğlu yanıt verdi - Haber Jet

Kimlik bilgileri çalındı iddiası! Bakan Uraloğlu yanıt verdi

108 milyon kişiye ait kimlik bilgilerinin çalındığı iddiaları gündemdeydi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pandemide Sağlık Bakanlığı sisteminden kaynaklı bir veri sızıntısını doğruladı. Ancak, güncel bilgilere dair herhangi bir sızıntının olmadığını belirtti.

Türkiye’de 108 milyon kişiye ait kimlik ve iletişim bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiği iddiaları üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu konuda açıklamalarda bulundu.

KİMLİK BİLGİLERİ ÇALINDI MI?

Son dönemde Türkiye’de yaşayan vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı iddiaları kamuoyunu endişelendirdi. Free Web Turkey’in haberine göre, bilgisayar korsanları 108 milyon kişiye ait kimlik bilgilerini ele geçirdi ve bu verileri beş farklı Google Drive dosyasında topladı. Söz konusu dosyalarda Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları, adres bilgileri ve cep telefonu numaraları gibi kritik veriler bulunuyordu.

Kimlik bilgileri çalındı mı

Free Web Turkey’in iddialarına göre, çalınan veriler arasında sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları değil, ülkeye turistik veya iş gezisi amacıyla gelmiş yabancıların ve kayıtlı göçmenlerin bilgileri de yer alıyor. Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sızdırılan verilerin yer aldığı Google Drive dosyalarının kaldırılması için Google’a acil kodlu talepler iletti.

Kimlik bilgileri çalındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pandemide yaşanan bir veri sızıntısı olduğunu, ancak güncel verilere dair bir sızıntı olmadığını söyledi.

İlgili Haberler

KİMLİK BİLGİLERİ SORUSUNA BAKAN URALOĞLU NE DEDİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kişisel verilerinin çalınıp çalınmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi.

Kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarına yönelik henüz BTK ya da USOM tarafından açıklama yapılmadı.

Kimlik bilgileri calindi

Politika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir