Kadir Aydar'ın görevden alındığı iddia edildi - Haber Jet

Kadir Aydar’ın görevden alındığı iddia edildi

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Aynı zamanda siyasi yasak da getirilen Aydar, hukuki mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.

Adana 8. Bölge Adliye Mahkemesi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın tehdit suçundan aldığı hapis cezasını ve siyasi yasak kararını onadı. Aydar, bu süreçte görevden alındığı yönündeki iddialar gündeme gelirken, yasal sürecin henüz devam ettiğini vurguladı.

KADİR AYDAN GÖREVDEN ALINDI MI?

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, “hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit” suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı ve hakkında siyasi yasak getirildi.

Aydar, 2019 yerel seçimlerinde Ceyhan Belediye Başkanlığı’na seçilmiş ve 2024 seçimlerinde yeniden aday gösterilmişti. Ancak geçmişteki yargılamalar sebebiyle Aydar, bu süreçte yeniden mahkemeye çıkmak zorunda kaldı.

Kadir Aydar görevden alındı mı

Adana 8. Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararına göre Aydar, kardeşi Caner Aydar ve amcası Ertan Aydar cezalandırılırken, babası Mustafa Aydar ve bir diğer akrabası beraat etti. Kararın ardından Aydar, hukukun ihlal edildiğini ve siyasi kimliği sebebiyle cezalandırıldığını belirtti. Mahkemeye sundukları delillerin dikkate alınmadığını, özellikle görüntü kayıtlarının izlenmediğini savundu.

Kadir Aydar görevden alındı

İlgili Haberler

Mahkeme kararıyla birlikte Aydar’a siyasi yasak getirilmesi, kamuoyunda geniş yankı buldu. Ancak Aydar, yaptığı açıklamalarda, karara itiraz edeceklerini ve yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirtti.

Adana 8. Bölge Adliye Mahkemesi Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a “tehdit” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 45 oy oranı elde eden Aydar hakkında siyasi yasak da getirildi.

Kadir Aydar görevden mi alındı

Yasal sürecin tamamlanmasının ardından Aydar’ın belediye başkanlığı görevine devam edip etmeyeceği netlik kazanacak.

Politika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir