Hükümet isterse Kasım 2025'te erken seçime CHP yeşil ışık yaktı - Haber Jet

Hükümet isterse Kasım 2025’te erken seçime CHP yeşil ışık yaktı

2028’e kadar yeni bir seçimin olmayacağı resmi kaynaklarda yer alıyor. Ancak muhalefetin erken seçim çağrısı devam ediyor. Son olarak Özgür Özel Kasım 2025'e kadar erken seçim yapılması hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Türkiye’de erken seçim tartışmalarının bulunmadığına dair hükümet tarafından açıklamayı yapmıştı.

Ancak Özgür Özel’in söylediklerinden sonra erken seçim olacak mı, sorusu yeniden alevlendi.

2025te erken seçim olur mu

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Mehmet Uçum’un belirttiğine göre Anayasal Sistemde erken seçim kavramı bulunmuyor. Gerek Cumhurbaşkanı gerekse Meclis 5 yıllık sabit süreyle seçiliyor.

Hükümet tarafından erken seçim iddiaları her zaman yalanlanmış olup, planlamada da böyle bir durumun olmadığının altı çizilmekte.

ak parti erken seçim istiyor mu cep erken seçim istiyor mu

KASIM 2025’TE ERKEN SEÇİM Mİ OLACAK?

Özgür Özel şu sözleri söyledi:

“Gelecek sene kasım ayı, Erdoğan’ın 5 yıllık bu döneminin tam ortasıdır. İnat eder, millet aç, sefil, yoksul, işsiz ve mutsuzken 2,5 sene daha durursa asla bir daha aday olamaz ama 2,5 yılı geçirmeden ‘ben kendime güveniyorum, çıkarım’ derse biz Meclis’te gelecek sene kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye, erken seçim yapmaya, bu milletin karşısına çıkmaya ve bu yönetime son vermeye hazırız. Eğer cesaretiniz varsa kararı bugünden alalım ya da 8 ay sonra alalım. Gelecek sene kasım ayında seçim yapmaya, bizim karşımıza çıkmaya varsanız, CHP buradadır, seçime girecektir ve sonuç değişmeyecektir. CHP, Türkiye’nin birinci partisidir.”

kasım 2025 erken seçim olacak mı

Söylemlerine göre, Kasım 2025’i en net tarih olarak gösterdiği görülmekte.

Ancak hükümetin erken seçim olacağına dair hiçbir açıklaması bulunmuyor.

Politika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir