Ekmek Üreticileri Başkanı Cihan Kolivar ekmek açıklaması davası vefat etmesi nedeniyle düştü - Haber Jet

Ekmek Üreticileri Başkanı Cihan Kolivar ekmek açıklaması davası vefat etmesi nedeniyle düştü

Katıldığı televizyon programında söyledikleri nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Cihan Kolivar ekmek açıklamasıyla da çok konuşulmuştu. Tahliyesinin gerçekleşmesinden kısa süre sonra hayatını kaybeden Kolivar'ın davası da düşürüldü.

Katıldığı tv programında söyledikleri ve sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar sebebiyle 11 yıl 11 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar davası, vefat etmesi sebebiyle düşürüldü.

EKMEK ÜRETİCİLERİ SENDİKASI BAŞKANI CİHAN KOLİVAR NEDEN ÖLDÜ?

Katıldığı televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle resen soruşturma başlatılan Kolivar, gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla 9 Kasım 2023’te sevk edildiği adliyede “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanmıştı.

Avukatının itirazıyla 17 Kasım 2023’te tahliye edilmişti.

cihan kolivar ne dedi neden tutuklandı

CİHAN KOLİVAR KİMDİR, NE ZAMAN ÖLDÜ?

2 Ağustos 1957, Rize tarihinde dünyaya gelen Kolivar, 4 Eylül 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Türk sendikacı. Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, avukatının itirazıyla 17 Kasım 2023’te tahliye edilmişti.

Bugün gerçekleşen davaya sanık avukatı Bilge Çifti Kolivar, müvekkilinin ölmesi sebebiyle davanın düşürülmesini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, sanığın çıkarılan nüfus örneğinde hayatını kaybettiği anlaşıldığından üzerine atılı suçlardan açılan davanın düşürülmesine karar verdi.

cihan kolivar kimdir neden öldü

İlgili Haberler

CİHAN KOLİVAR EKMEK AÇIKLAMASINDA NE DEDİ?

Cihan Kolivar hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması vardı. Bu nedenle tutuklanan Kolivar için hazırlanan iddianamade, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “müşteki” olarak yer alıyordu.

Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor.” dedi.

Sanığın bazı paylaşımlarının açıkça Cumhurbaşkanı’nın şeref ve saygınlığına saldırı mahiyetinde olduğu, bazı paylaşımlarının da “halkın bir kesimini aşağılayıcı ve onur kırıcı olduğu” belirtilen iddianamede, bu paylaşımların da sosyal medya üzerinden yapılması ve birçok kişi tarafından ulaşılabilir olması nedeniyle aleniyet unsuru kazandığı vurgulanıyordu.

İddianamede, sanığın doğrudan Türk milletine yönelen hitabı ve topluma yönelik sözleri dikkate alındığında, Türk milletini aşağılama kastıyla hareket ettiği anlatılarak, Kolivar’ın “zincirleme şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “zincirleme şekilde cumhurbaşkanına alenen hakaret” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından 2 yıl 5 aydan 11 yıl 11 aya kadar hapsi isteniyordu.

cihan kolivar ne dedi

KOLİVAR DAVASI DÜŞTÜ

24 Eylül 2024 tarihinde vefat eden Cihan Kolivar hakkında açılan dava, düştü.

cihan koliva nerede ne zaman öldü

PolitikaGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir