Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi AK Parti Genel Merkezi’nde olacak - Haber Jet

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi AK Parti Genel Merkezi’nde olacak

Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ne zaman görüşeceği merak ediliyordu. 2 Mayıs'ta gerçekleşecek olan görüşmenin yeri de gündemde yer aldı. Vatandaşlar saat kaçta ve nerede sorusunu araştırmaktaydı.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Özel ile Erdoğan’ın bir buluşma gerçekleştireceğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Görüşmenin 2 Mayıs’ta olacağı da netleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel’in görüşmesi 16.00’da AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi AK Parti Genel Merkezi’nde olacak 2

Buluşmada konuşulacak konuların arasında “Anayasa değişikliği” olduğu da bilinenler arasındayken detaylar görüşmenin ardından netleşecek.

Bugün yeni anayasa için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Özel ile görüşme gerçekleştirdi.

Buluşmanın ardından Kurtuluş şu açıklamayı yaptı:

“Müzakere ile süreç oluşturulması fikrini ilettim. Anayasanın içeriği ile ilgili konuşmadık. Süreç müzakereyle olacak. Toplumsal mutabakatın oluşmasını arzu ettiği süreçte azemi dikkat gerekir. Diğer genel başkanları da ziyaret ederek hep beraber bir yol bulacağız. Önümüzdeki Meclis açıldığında süreç başlar ve usulüne uygun devam eder diye düşünüyorum. Oyların yüzde 95’i parlamentoda temsil ediliyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi AK Parti Genel Merkezi’nde olacak 3

Özel ise şu sözleri söyledi:

Anayasaya uyacaksa değiştirelim. Mevcut anayasaya uyum bizim beklentimiz.  Kurtulmuş’un bu hafta boyunca Meclis’te grubu bulunan diğer siyasi partileri de ziyaret etmesi bekleniyor. Meclis Başkanı’nın aynı gün grup toplantısını yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşmesi bekleniyor.

PolitikaSon Dakika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir