Ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri isimlerinin listesi gündemde - Haber Jet

Ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri isimlerinin listesi gündemde

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında CHP milletvekilleri, 5 yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta alkışlama kararı almıştı. Tabi bu konuda ters düşen isimler de oldu ve ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri isimlerinin listesi bir anda gündeme geldi.

CHP’li milletvekillerinin 5 yıl sonra Cumhurbaşkanı’nı ayakta alkışlama kararı sonrası karara uymayanlar da oldu. Ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri isimlerinin listesi gündeme gelmesinin yanı sıra açılış oturumuna katılmayan isimler de oldu.

tbmm açılış hangi milletvekilleri ayağa kalkmadı

AYAĞA KALKMAYAN CHP MİLLETVEKİLLERİ İSİMLERİNİN LİSTESİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı gerçekleşti.

CHP içinde tartışmalara neden olan bu toplantı öncesi CHP kendi içinde 5 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ayakta karşılama kararı almıştı.

Bu karar CHP’lileri ikiye böldü.

tbmm ayağa kalkmayan chp milletvekilleri isimleri

Ayağa kalkanların yanı sıra ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri de büyük merak konusu oldu hatta kimisi açılış oturumuna hiç katılmadı.

Genel Kurul’da Erdoğan’ın konuşması sırasında salonda bulunan yaklaşık 60 CHP’li vekilden ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri arasında Engin Altay, Uğur Bayraktutan, Onur Konuralp, Fethi Açıkel, Arife Sibel Yanıkoğlu, Sibel Suiçmez ve Harun Özgür Yıldızlı’nın olduğu iddia ediliyor.

127 milletvekili ise açılış oturumuna katılmadı.

ayağa kalkmayan chp milletvekilleri isimleri

AYAĞA KALKMAYAN CHP MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Ayağa kalkmayan CHP milletvekilleri için isimler verilmiş olsa da bu isimlerden herhangi bir açıklama gelmedi.

Uğur Bayraktutan’ın X hesabında Sevda Erdan Kılıç’ın “Dün katılmadığımız yasama yılı açılışında AKP Genel Başkanı yeni Anayasa çağrısı yaparken…” diye bahsettiği tweeti retweetlemesi nedeniyle aslında toplantıya hiç katılmadığı da gündeme gelse de TBMM’den görsel paylaştığı görülüyor.

Politika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir