Eskişehir'deki saldırı sonrası Call of Duty oyununun Türkiye'de yasaklanacağı düşünülüyor - Haber Jet

Eskişehir’deki saldırı sonrası Call of Duty oyununun Türkiye’de yasaklanacağı düşünülüyor

Birinci şahıs nişancı türünde video oyun serisi olan Call of Duty, 2003 yılında geliştirildi. Hem tek hem de çok oyunculu modlarla oynanan oyun, çeşitli dönemlerde ve özelliklerde savaş detaylarını barındırıyor. Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K. adlı saldırganın, Nazi sembollü hücum yeleği, Nazi askeri miğferi ile cami bahçesinde oturan insanları bıçaklamasının ardından saldırganın Call of Duty oyunundan etkilendiği iddia ediliyor. Bu nedenle Call of Duty oyunu Türkiye'de yasaklanabileceği gündeme geliyor.

Call of Duty, dünyada en popüler savaş oyunları arasında yer alıyor. Eskişehir’de cami bahçesinde oturan insanları bıçaklayan Arda K. isimli saldırganın da Call of Duty oyunundan esinlendiği düşünülüyor.

CALL OF DUTY YASAKLANACAK MI?

Eskişehir’de Arda K. isimli bir saldırganın Nazi miğfer ve Nazi sembolleri olan yeleği ile Tepebaşı Camisi’nin bahçesinde oturan insanların bıçaklamasının ardından Call of Duty oyunu gündeme geldi.

Call of Duty oyunun inceleme alındığı ve yasaklanacağı konuları konuşulan iddialar arasında yer alıyor. Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Call of Duty bazı ülkelerde şiddet ögeleri nedeniyle yasaklı bulunuyor.

Call of Duty yasaklanacak mı

İlgili Haberler

CALL OF DUTY YASAKLANDIĞI ÜLKELER

Çin’de Call of Duty serisine ait bazı oyunlar şiddet ve askeri propaganda nedeniyle kısıtlandı. Rusya’da Modern Warfare 2 versiyonunda No Russian adlı görev nedeninin yol açtığı tartışmalar oyundan bu görevin kaldırılmasına yol açtı. Japonya’da World at War uzantısı yasaklandı. Suudi Arabistan’da şiddet içerikli olması nedeniyle Modern Warfare, Darksiders, Dead Island serileri yasaklı.

Call of Duty Türkiye'de yasaklanacak mı

CALL OF DUTY TÜRKİYE’DE YASAKLANDI MI?

Call of Duty’nin Türkiye’de yasaklanıp yasaklanmadığına dair herhangi bir açıklama bulunmuyor. Eskişehir’deki saldırı sonrası gözden geçirildiği iddia edilen oyunun yasaklanacağı haberleri iddia olarak gündeme geldi.

OyunGündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir