Topkapı Sarayı gece ziyaretleri bugün başlıyor! Her cumartesi açık olacak - Haber Jet

Topkapı Sarayı gece ziyaretleri bugün başlıyor! Her cumartesi açık olacak

Topkapı Sarayı gece ziyaretleri bugün (29 Haziran) itibarıyla başlıyor. İlk kez gece ziyaretine açılacak Milli Saraylara bağlı Topkapı Sarayı müze olarak 1924 yılında faaliyet göstermeye başlamıştı.

Topkapı Sarayı gece müzesi hizmeti vermeye başlıyor. Gece turları düzenlenecek Topkapı Sarayı’nda gruplar halinde gece ziyaretine katılmak mümkün.

TOPKAPI SARAYI GECE ZİYARETLERİ NE ZAMAN, SAATLERİ?

29 Haziran 2024 Cumartesi günü başlayan Topkapı Sarayı gece ziyaretleri her cumartesi açık olacak. Gece ziyaretleri 21.00 – 23.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

İki grup halinde gerçekleşecek ziyarette ilk grup 21.00’de ikinci grup 22.00’de kabul edilecek. Gruplardaki kişi sayısının 300’ü geçmemesine dikkat edilecek.

Topkapı Sarayı gece ziyaretleri ne zaman, hangi gün, saat kaçta?

TOPKAPI SARAYI GECE ZİYARETİ HANGİ BÖLÜMLER AÇIK?

Topkapı Sarayı gece ziyaretlerinde tur, Bab-ı Hümayun’da başlayıp bitecek. İkinci avluda yer alan Divan-ı Hümayun, Kubbealtı ve Saray Saatleri Galerisi görülecek.

Harem bölümü  ve üçüncü avluda yer alan Arz Odası, Mukaddes Emanetler ve Fatih Köşkü, Hazine Sergisi görülebilecek.

Gece turunda, ziyaretçiler Topkapı Sarayı’nın normalde açık olan Adalet Kulesi gibi kısımlar emniyet gerekçesiyle gece ziyaretine dahil edilmeyecek.

Tur boyunca ziyaretçiler tarihi mekanı elinde elektronik fener tutarak gezecek.

Topkapı Sarayı gece ziyaretlerinde hangi bölümler açık, harem bölümü ziyaret ediliyor mu?

TOPKAPI SARAYI GECE ZİYARET BİLETLİ Mİ, NE KADAR?

Topkapı Sarayı gece ziyaretlerine özel biletler gişeden temin ediliyor. Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre yerli ziyaretçi 1000 TL, yabancı ziyaretçi ise 5000 TL bilet ücreti verecek.

GECE AÇIK OLAN MÜZELER

Efes, Aspendos, Side, Patara ve Hieorapolis ören yerlerinde gece müzesi uygulaması var. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Akdamar Anıt müzesi 22.00’ye kadar ziyaretçi kabul ediyor.

Gece açık olan müzeler

Ayrıca İstanbul’da Galata Kulesi 23.00’e kadar, Arkeoloji Müzesi ve Kız Kulesi 21.00’e kadar, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi 22.00’e kadar gezilebiliyor.

Bunun dışında Milli Saraylara bağlı olan kasırlardan Beykoz Mecidiye Kasrı, Aynalıkavak Kasrı ve Ihlamur Kasrı’nın bahçeleri cuma, cumartesi ve pazar günleri kapılarını açması olanlıyor.

Kültür Sanat

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir