Filistinli Saint Levant son albümü Deira'yı Gazze'ye adadı - Haber Jet

Filistinli Saint Levant son albümü Deira’yı Gazze’ye adadı

Asıl adı Marwan Abdelhamid olan Saint Levant, baba tarafından Filistinlidir. Çıkardığı son albümü Deira'yı Gazze'ye adayan sanatçı, daha önce yer aldığı Coachella sahnesinde de Filistin'e desteğini göstermişti.

Filistin asıllı rap sanatçısı Saint Levant, ilk albümü Deira’yı Gazze’ye adadı. Deira sanatçının çocukken evi olarak adlandırdığı babasına ait olan ve Gazze’de bulunan Deira Oteli’nden geliyor.

SAİNT LEVANT KİMDİR?

Marwan Abdelhamid veya bilinen adıyla Saint Levant 6 Ekim 2000 tarihinde ikinci intifada esnasında Kudüs’te dünyaya geldi. Annesi Fransız-Cezayir, babası Sırp-Filistin asıllıdır. Saint Levant şarkılarında ve son zamanlarda Filistinli kimliği ile ön plana çıksa da çok kültürlü köklerine her daim atıfta bulunuyor.

2007 yılında Kudüs’ten Ürdün’e kaçmak zorunda kaldı. 10 yılını geçirdiği Gazze topraklarına, ilk EP’si From Gaza with Love’ı adadı.

Saint Levant nereli, kökeni ne? Saint Levant Filistinli mi? Saint Levant hangi ırk?

Üniversite eğitimi için Kaliforniya’da Santa Barbara’ya taşınana kadar Ürdün’de yaşadı.

Geleneksel Arap/orta doğu ezgileriyle R&B ve hiphop türlerini birleştirerek oluşturduğu müziğinde Arapça, İngilizce ve Fransızca sözlere yer veriyor.

2020 yılından bu yana tekli ve EP çalışmalarını paylaşan Saint Levant, 2024 Haziran tarihinde ilk albümü Deira’yı çıkardı. Albümün adını babasının işlettiği Gazze Al-Rimal’de bulunan ve denize bakan Deira otelin adından alıyor.

Çocukken evi olarak gördüğü bu otel Aralık 2023’te İsrail tarafından bombalanarak yerle bir edildi.

Sanatçı özellikle 7 Ekim’den sonra Fransız ve dünya basınında Filistin’in sesini duyurmak için çeşitli haber programlarına da katıldı.

Saint Levant Deira türkçe çeviri

SAİNT LEVANT NERELİ, KÖKENİ NE?

Kudüs’te doğan Saint Levant, Filistinlidir. Ancak annesi Fransız-Cezayir, babası Sırp-Filistin asıllıdır. Filistinli kimliğiyle ön plana çıksa da her fırsatta Cezayir, Fransız ve Sırp kökenlerinden bahsediyor.

Saint Levant gerçek adı ne, kaç yaşında?

COACHELLA SAHNESİNİ GAZZE’YE ADADI

2024 yılında Coachella’da sahne alan Saint Levant, sahne performansını Gazze’dekilere adadı. Çocukluğunun Gazze’de geçtiğini belirterek Gazze’de İsrail’in işlediği soykırıma dikkat çekti. Konserde yaptığı konuşması sosyal medyada gündem oldu. Özgür Filistin sloganları eşliğinde Filistin bayrakları sallandı.

SAİNT LEVANT KAÇ YAŞINDA?

6 Ekim 2000 tarihinde doğan Saint Levant, 2024 yılı itibarıyla 24 yaşındadır.

Kültür SanatEditörün SeçtikleriMagazin

Filistinli Saint Levant son albümü Deira’yı Gazze’ye adadı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Sude Nur Budak Sude Nur Budak

    Şarkı güzel

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir