Zimmetine 37 milyon geçiren banka çalışanı, kripto parada büyük kayıp yaşamış - Haber Jet

Zimmetine 37 milyon geçiren banka çalışanı, kripto parada büyük kayıp yaşamış

Konya’da bir banka çalışanı olan Perihan Yazar, zimmetine 37 milyon 157 bin TL geçirdiği iddiasıyla nişanlısı Settar Arslan ile birlikte tutuklanarak emniyete götürüldü.

Emniyete götürülen Perihan Yazar’ın verdiği ifade ortaya çıktı. Yazar, paranın 20 milyon 700 bin lirasını kripto borsasında yaptığı işlemlerde kaybettiğini söyledi.

BANKA ÇALIŞANINDAN 37 MİLYON LİRALIK VURGUN OLAYI NEDİR?

Konya’nın Ereğli ilçesinde bir banka çalışanı olan Perihan Yazar, ekonomik sıkıntı yaşadığı gerekçesiyle mart ayından itibaren zimmetine para geçirmeye başladı. 25 banka müşterisinin hesaplarına para atarak kendi hesaplarına geri yönlendiren Yazar, 3 aylık sürede 37 milyon 157 bin liralık vurgun yaptı. Yazar hakkında banka yetkilileri Konya Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu.

Banka çalışanından 37 milyon dolarlık vurgun olayı nedir, kim yaptı? Perihan Yazar kimdir?

37 MİLYON TL’LİK VURGUN YAPAN BANKA ÇALIŞANI İFADESİNDE NE DEDİ?

Olayın ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Perihan Yazar ve nişanlısı Settar Arslan gözaltına alındı.

Perihan Yazar’ın emniyete verdiği ifade şu şekilde;

“Mali durumum bozulmuştu. 25 Mart’ta zimmetime para geçirmeye başladım. Bildiğim 25 farklı müşterinin hesabına EFT ile paraları gönderdim. Daha sonra müşterileri yönlendirerek parayı kendi ve nişanlımın hesabına attırdım.”

Çalıştığı bankaya 37 milyon TL'lik vurgun yapan Perihan Yazar hangi bankada çalışıyor?

PARAYI KRİPTO BORSADA KAYBETTİM

Zimmetine 37 Milyon 157 Bin Lira geçiren Perihan Yazar, paranın büyük bir kısmını kripto borsasında yaptığı işlemlerde kaybettiğini öne sürerek;

“Paranın 20 milyon 700 bin TL’sini kripto paraya yatırdım. Yaptığım kaldıraçlı işlemlerle de bu parayı kaybettim. Paranın 11 milyon 200 bin TL’sini ise Settar’ın hesabına yönlendirdim. Üçüncü kişilere borcum vardı. Paranın 1 milyon 500 bin TL’si ile de bu borçlarımı kapattım.” açıklamasında bulundu.

PERİHAN YAZAR TUTUKLANDI MI?

Özel Banka Müfettişlerinin yaptığı suç duyurusunun ardından Perihan Yazar ve nişanlısı Settar Arslan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GündemSon Dakika

Zimmetine 37 milyon geçiren banka çalışanı, kripto parada büyük kayıp yaşamış” haberine 2 yorum yapıldı.

  • Naz Naz

    Kriptoda kaybettiğine ihtimal vermiyorum kesin akraba hesaplarına aktarmıştır hapisten çıkınca zengin olacak

    Yanıtla
  • Enes Karlı Enes Karlı

    Bankacı ve kaldıraç oynuyor kripto paralarda çok saçma kumar oynasa okey

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir