Yusuf Dikeç’in “Elimden silahımı alanlar” sözünü kim için söylediği tartışma konusuydu! Önceki kulübü için söylemiş - Haber Jet

Yusuf Dikeç’in “Elimden silahımı alanlar” sözünü kim için söylediği tartışma konusuydu! Önceki kulübü için söylemiş

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, Elimden silahımı alanlar hariç, madalyamı 85 milyona armağan ediyorum" açıklamasında bulunmuştu. Yusuf Dikeç’in kim, neden silahını elinden almış merak ediliyordu. Meğerse sözü eski kulübüneymiş.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan milli sporcu Yusuf Dikeç, İstanbul Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, önceki kulübünün kendisine yaptığı haksızlığa dikkat çekti.

YUSUF DİKEÇ’İN SİLAHINI ELİNDEN KİM, NEDEN ALDI?

Türkiye’yi temsil ederek 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, Paris 2024’te elde ettiği başarının ardından yurda döndü. İstanbul Havalimanı’nda basın mensuplarına konuşan Dikeç, madalya kazanmanın mutluluğunu ifade etti ve yaşadığı zorlukları anlattı:

Ülkem adına böyle bir madalya kazandığım için gerçekten çok mutluyum. 24 yıl mücadele ettik. 24 yıl hiç durmadan antrenman yaptık. 24 yıl sonra böyle bir başarı gelmesi hem beni hem de ülkemi çok mutlu etti.

Dikeç, yaşadığı bir olayı da açıkladı:

Geçen sene Dünya Şampiyonası’na gideceğim zaman 4 olimpiyat kotası veriliyordu. Benim bundan önceki kulübüm yarışmaya gitmeme 4 gün kala elimden silahımızı aldı. Sonra federasyon, bakanlık sağ olsun aynı gün yeniden silah aldı, o silah ile gittik, attık. Şunu söylemek istiyorum, o dönemde bizim elimizden silahımızı alanlar ve görüp de sessiz kalanlar hariç bu başarıyı 85 milyon insanlara armağan ediyorum. Bizi çok mutlu etti, çok gururlandırdı.

İlgili Haberler

Yusuf Dİkeç FETÖ iddiası yalan çıktı

YUSUF DİKEÇ EKİPMAN NEDEN KULLANMADI

Eli cebinde ve ekipman kullanmadan yaptığı atışlarla finale kadar yükselip gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç’in fotoğrafı sosyal medyada milyonlarca etkileşim almıştı. Birçok kişi Yusuf Dikeç’in neden ekipman kullanmadığını merak ediyordu. Konu ile ilgili Dikeç’ten açıklama geldi:

Ekipman ile ilgili bir sıkıntımız yok. Hem federasyonumuz hem bakanlığımız bu konuyla ilgili. Bizim bu konuda hiçbir eksiğimiz yok. Sadece ben çift göz açık attığım için ekipman kullanmak, gözlük ve kulaklık kullanmak beni biraz sıkıyor. Çok rahat olamadığım için kendi isteğimle kullanmıyorum.

Yusuf Dikeç silahını neden elinden aldılar, cevap verdi

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir