Yunan botu Datça'ya kadar geldi - Haber Jet

Yunan botu Datça’ya kadar geldi

Ege Denizi'nde bir mülteci botunu kovalayan Yunan askeri, Türk karasularına girerek sınır ihlali gerçekleştirdi. Yunan botlarının, bir mülteci botunu sahile kadar takip ettiği ve Muğla'nın Datça ilçesinde karaya çıkarak botu aldığı kaydedildi.

Ege Denizi’nde bir mülteci botunu kovalayan Yunan askeri, Türk karasularına girerek sınır ihlali gerçekleştirdi. Yunan botlarının, bir mülteci boyunu sahile kadar takip ettiği ve Muğla’nın Datça ilçesinde karaya çıkarak botu aldığı kaydedildi.

YUNAN BOTU DATÇA’YA KADAR GELDİ

Yunan Sahil Güvenliği, Türkiye’nin egemenlik sahasını yeniden ihlal etti. Muğla’nın Datça ilçesinde bir göçmen kaçakçısının zodiac botunu kovalayan Yunan askeri, Türk karasularını ihlal ederek karaya çıktı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Bakan Ali Yerlikaya ile Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Sayın Christos Stylianides’in Türk karasularını ihlaliyle ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Yunan botu Datça'ya kadar geldi

İlgili Haberler

Daha önce 20 Eylül’de de Bodrum ilçesi Akyarlar açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, Türk karasularına girerek sınır ihlali gerçekleştirmiş, Yunan botlarının, bir mülteci botunu sahile kadar takip ettiği ve Akcabük Tatil Sitesi önlerine kadar kovaladığı öğrenildi.

Türk karasuları nedir

TÜRK KARASULARI NEDİR?

Türkiye’nin kıyılarına bitişik olan deniz alanlarını ifade eder. Bu alan Türkiye’nin egemenlik haklarının olduğu ve üzerinde tam denetime sahip olduğu sular olarak bilinir. Türkiye deniz hukukuna göre karasuları genişliği 12 deniz mili olarak belirlenmiş ve bu sınırlar içerisinde denizleri kontrol edebilir ve kaynakları kullanabilir.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir