Yenidoğan çetesini çökerten Yavuz Ergin kimdir? - Haber Jet

Yenidoğan çetesini çökerten Yavuz Ergin kimdir?

İstanbul'da bebek ölümlerine neden olan "Yenidoğan çetesi"ni çökerten ve tehditlere rağmen görevini sürdüren Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Ergin’in hayatı ve mesleki kariyeri dikkat çekiyor.

İstanbul’da yeni doğan bebeklerin özel hastanelere sevki ve ardından gelen ölümlerle ilişkilendirilen “Yenidoğan çetesi” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Ergin, çetenin tehditlerine boyun eğmeden başarılı bir operasyonla örgütü çökertti. Peki, Yavuz Ergin kimdir? İşte Savcı Yavuz Ergin’in hayat hikayesi…

YAVUZ ERGİN KİMDİR?

1989 yılında Almanya’da dünyaya gelen Yavuz Ergin, eğitim hayatını Türkiye’de tamamladı. Bolu’da 50. Yıl Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi’ni 2008 yılında bitirdi. Bir yıl sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hukuk eğitimi almaya başladı ve 2013 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu’nda avukatlık stajını tamamladı.

Yavuz Ergin kimdir

2014’te savcı adayı olarak göreve başlayan Ergin, mesleki kariyerine Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı’nda başladı.

SAVCI YAVUZ ERGİN NERELİ?

Yavuz Ergin Almanya’da doğmuş bir Türk’tür. Ailesiyle Türkiye’ye dönerek eğitim hayatını burada sürdüren Ergin, İstanbul’da hukuk eğitimi aldı ve 2024 Nisan ayında terfi ettiği Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine devam etmektedir.

Yavuz Ergin kimdir nerelidir

2024 Nisan ayında Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi eden Ergin, İstanbul’da bebek ölümleri ile bağlantılı “Yenidoğan çetesi”ni çökertmek için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

yavuz ergin cumhuriyet savcısı

Çete üyeleri, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları ile iş birliği yaparak yeni doğan bebekleri anlaştıkları özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk edip SGK’dan haksız kazanç sağlıyordu. Bu operasyon sonucunda 47 kişi gözaltına alındı, 22’si tutuklandı.

yavuz ergin kaç yaşında

Tehditler ve zorluklara rağmen, Savcı Ergin kararlılıkla süreci yönetti ve çetenin faaliyetlerini ortaya çıkardı​.

yavuz ergin evli mi

GündemBiyografi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir