Yeni doğan çetesi hangi hastanede ve şehirde olduğu belli oldu - Haber Jet

Yeni doğan çetesi hangi hastanede ve şehirde olduğu belli oldu

Özel hastanedeki yoğun bakın ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden ölmesine neden olan yenidoğan çetesi hakkında iddianame hazırlandı. Yenidoğan çetesi hangi hastane veya hastanelerde faaliyet gösterdiği merak ediliyor. Yenidoğan bebek çetesi hastanede bazı hemşireler ve 112 Acil görevlileriyle anlaştığı öğrenildi.

Özel hastanedeki yoğun bakın ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden ölmesine neden olan yenidoğan çetesi hakkında iddianame hazırlandı.  Yenidoğan çetesi hangi hastane veya hastanelerde faaliyet gösterdiği merak edildi. Yenidoğan bebek çetesi hastanede bazı hemşireler ve 112 Acil görevlileriyle anlaştığı öğrenildi.

YENİDOĞAN ÇETESİ HANGİ HASTANEDE?

112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan “yenidoğan çetesi” hakkında rapor hazırlandı. Sağlık Bakanlığı Müfettişliği raporunda, yeterli tıbbı bakım sağlanamayan bebeklerin hayat haklarının elinden alındığı değerlendirmesi yer aldı.

Yenidoğan çetesi hangi hastane

47 şüphelinin yer aldığı iddianamede Doktor Fırat Sarı 266 yıl hapis cezası aldı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran olay sonrası olayların hangi hastanede gerçekleştiği ise merak edildi. Fezlekede yer alan bilgilere göre Yenidoğan çetesi pek çok hastaneyi de içeren yapıyı kurarak 12 bebeğin hayat haklarının elinden alınmasına neden oldu.

Yenidoğan bebek çetesi hangi hastanede

Hazırlanan fezlekede; elebaşısı şüpheli Fırat Sarı’nın olduğu örgütün Akabe Sağlık Tesisleri AŞ’ye ait özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ’ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Refik Arslan AŞ’ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi, Beymed AŞ’ye ait Özel Birinci Hastanesi, Doğamed AŞ’ye ait Özel Doğa Hospital Hastanesi, Reyap AŞ’ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi, Ekip Sağlık AŞ’ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Esenler Güney Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi’nin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini kiralayarak işletmesini devraldığı ve bahsi geçen hastanelerde doktorlar yerine hemşirelerin sağlık hizmetinde bulunduğunu açıkladı.

yeni doğan çetesi hangi hastane

YENİ DOĞAN ÇETESİ HANGİ ŞEHİRDE?

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucunda, İstanbul’da 1112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle ortak hareketlerini ve bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ettiği ortaya çıktı.

Yeni doğan çetesi hangi hastaneler

YENİ DOĞAN ÇETESİ HANGİ HASTANELER?

Akabe Sağlık Tesisleri AŞ’ye ait özel Avcılar Hospital Hastanesi,

İlgili Haberler

Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ’ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi,

Medilife Sağlık Hizmetleri Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi,

Refik Arslan AŞ’ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi, Beymed AŞ’ye ait Özel Birinci Hastanesi,

Doğamed AŞ’ye ait Özel Doğa Hospital Hastanesi,

Reyap AŞ’ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi,

Ekip Sağlık AŞ’ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi,

Esenler Güney Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi’nin yeni doğan yoğun bakım ünitelerini kiralayarak işletmesini devraldığı ve bahsi geçen hastanelerde doktorlar yerine hemşirelerin sağlık hizmetinde bulunduğunu açıkladı.

Yeni doğan çetesi hangi hastaneler ve şehir

GündemSağlık

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir