WhatsApp yazışmalarının devlet tarafından görülüp görülmediği Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarıyla netleşti - Haber Jet

WhatsApp yazışmalarının devlet tarafından görülüp görülmediği Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarıyla netleşti

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu katıldığı canlı yayında WhatsApp yazışmaları devlet tarafından görülüp görülmediği ve sosyal medya Instagram erişim engeli ve Roblox yasağının devam edip etmeyeceği ile alakalı konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları sonrası WhatsApp yazışmalarını devlet görüyor mu sorusunun gündeme geldi. Konu üzerinde duran Uraloğlu, sosyal medya erişim engeli ve Instagram hakkında da konuştu.

WHATSAPP YAZIŞMALARINI DEVLET GÖRÜYOR MU?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TGRT Haber Medya Kritik programında Türkiye Gazetesi Cem Küçük ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’in sorularını cevapladı.

Çeşitli konular üzerine değinen Bakan Uraloğlu, WhatsApp yazışmalarını devlet görüyor mu sorusuna da cevap verdi.

Savcılık WhatsApp mesajlarına ulaşabilir mi

“Sizin WhatsApp yazışmalarını devlet göremez.” diyen Uraloğlu, BTK’nın ciddi görevler üstlendiğinden bahsederek güvenlikle ilgili alınması gereken önlemlerin alındığını ifade etti. Hukuki süreç ve yargı kararı olmadığı sürece kimsenin telefonunun takip edilemeyeceğini belirten Uraloğlu, mahkeme kararı olmadan adım atamayacaklarını bu konuda hukuki bir süreç olduğundan bahsetti.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre WhatsApp yazışmaları yargı kararı olmadığı müddetçe devlet tarafından okunamaz.

INSTAGRAM TEKRAR KAPANACAK MI, ERİŞİM ENGELİ GELİR Mİ?

Katıldığı programda Instagram erişim engeli getirilmesi sürecini yeniden yaşamak istemediklerini belirten Bakan Uraloğlu, her zaman kapatma uygulamadıklarını belirterek erişimi yavaşlattıklarını veya reklam yasağı uyguladıklarını ifade ederek bu seferki durumda katalog suçlar konusunda bildirim olduğunu ve uyulmadığı için kapatıldığını ifade etti.

İlgili Haberler

Roblox yasağı kalktı mı BTK duyuruları

Bunun dışında olan şeyler de olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Instagram kullanımında dünyada 5’inci sırada olduğunu söyledi. “Instagram önemli ölçüde isteklerimizi yerine getirdi” sözleriyle durumu ifade etti.

Instagram’ın Türkiye temsilcisinin Türk olduğu ve zaman darsa sözlü veya mail ile ulaşıp uyardıklarını ve gerekli bildirimleri yaptıklarını açıkladı.

ROBLOX AÇILACAK MI, YASAĞI KALKACAK MI?

Roblox oyunu ile alakalı BTK olarak yetkilerini kullandıklarını ve farklı bir süreç izlediklerini açıkladı.

Roblox erişim engeli ne zaman kalkacak son durum

Kararla birlikte Roblox adlı oyunu öğrendiği ve görselleri izlediğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “çocuklarımız için endişelendim ve 4 saat içinde yasağı uyguladık” dedi. Velilerin ise “Allah razı olsun biz engelleyemedik siz engellediniz” dediklerini ifade etti.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir