Uyku Keki olarak satılan ürünün THC içerdiği iddia edildi, şikayetler yağınca satıcı hesapları kapattı - Haber Jet

Uyku Keki olarak satılan ürünün THC içerdiği iddia edildi, şikayetler yağınca satıcı hesapları kapattı

THC içerdiği iddia edilen Uyku Keki uyuşturucu skandalı ile gündeme geldi. Birçok şikayetle gün yüzüne çıkan uyuşturuculu keklerin satışını yapan firma ise tüm hesaplarını kapattı.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran “Uyku Keki” skandalı özellikle gençlerin sağlığını tehdit eden ciddi iddialarla gündeme geldi.

Uyku kekinin içerdiği THC maddesi nedeniyle kullanıcılar arasında tedirginlik artarken, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yapılan şikayetlerin sayısı hızla çoğaldı.

uyku keki zararlı mı

UYKU KEKİ NEDİR?

Daha rahat bir uyku vaat eden uyku keki ürününün THC (uyuşturucu madde) içerdiği sebebi ile gündeme gelmesi birçok kişide büyük bir endişeye neden oldu.

THC (Tetrahidrokannabinol) Hint keneviri bitkisinde doğal olarak bulunan bir analjezik olup, esrarın ana psikoaktif bileşeni olarak biliniyor.

Sosyal medyada yayılan videolarda bu uyku keki olarak satılan külah çikolataları tüketen kişilerin, kısa sürede kendilerinden geçtiği, gözlerinde kızarıklık oluştuğu ve uyuşup hemen uykuya daldıkları açıkça görülüyor.

Bu görüntüler ürünlerin uyuşturucu madde içerdiği şüphesini güçlendirirken, kamuoyunda büyük bir endişeye yol açtı.

uyku keki yasal mı

UYKU KEKİ SKANDALI! FİRMA HESAPLARI KAPATTI

Uyku keki skandalı olarak gündeme gelen konu, büyük tepkiler aldı.

Öte yandan bu külah şeklindeki uyku keki ürününü satan firma ise web sitesine erişimi ve sosyal medya hesaplarını apar topar kapattı.

Hesapları kapatan ve ortadan kaybolan firma için ise şikayetler yığıldı.

Sağlığı ciddi şekilde tehdit eden bu uyku keklerinin THC içerdiği web sitesinde açıkça belirtildiği için ise büyük bir endişe yaşandı.

esrarlı kek zararları nelerdir

İlgili Haberler

THC NEDİR?

THC Hint keneviri bitkisinde doğal olarak bulunan ve esrarın başlıca psikoaktif bileşeni olan bir kimyasal madde olarak tanımlanıyor.

Bu madde merkezi sinir sistemi üzerinde etkili olup, kullanıldıktan kısa bir süre sonra kişinin ruh hali ve algısında değişikliklere neden oluyor.

THC’nin etkileri kişiden kişiye değişiklik gösteriyor.

Maddenin kullanımı sonrasında öfori, rahatlama, motor koordinasyon bozukluğu, zaman algısında yavaşlama gibi belirtiler yaygın olarak görülmekte.

uyku keki şikayet

THC ZARARLARI NELERDİR?

THC’nin kullanımının ardından yarım saat içinde gözde kızarma, artmış iştah, ağız kuruluğu ve taşikardi (kalp çarpıntısı) gibi fizyolojik belirtiler ortaya çıkabiliyor.

Ayrıca akut cannabis entoksikasyonu (esrar zehirlenmesi) ise bazı durumlarda acil tıbbi müdahaleyi gerektiren ciddi bir durum olarak belirtiliyor.

THC nedeni ile psikolojik olarak yoğun stres, huzursuzluk ve korku hissi de yaşanabildiği uzmanlar tarafından açıkça aktarılıyor.

Ayrıca THC kullanımı panik atak, paranoya, anksiyete ve hatta şizofreniyi tetikleyebileceği için oldukça tehlikeli bir maddedir.

uyku keki külah

THC YASAL MI?

THC kesinlikle yasadışı bir maddedir. Esrar ve kenevir kullanımı, satışı ve üretimi uyuşturucu kaçakçılığı suçu olarak nitelendirilir ve cezaya tabiidir.

Bu nedenle bu tür yasadışı maddeleri bulundurmak, kullanmak, satmak ya da üretmek hem sağlık açısından zararlı hem de yasal değildir.

GündemSağlık

Uyku Keki olarak satılan ürünün THC içerdiği iddia edildi, şikayetler yağınca satıcı hesapları kapattı” haberine 2 yorum yapıldı.

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir