Tüylü Mikrofon’daki röportajında ‘’Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutuyorum’’ diyerek Instagram engelini eleştiren Dilruba tutuklandı - Haber Jet

Tüylü Mikrofon’daki röportajında ‘’Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutuyorum’’ diyerek Instagram engelini eleştiren Dilruba tutuklandı

Sokak röportajından ''Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutuyorum?'' diyen Dilruba isimli genç kadının tutuklandığına dair iddialar ortaya atıldı. Röportaj sahibi Ozan Çakmakçı ise Tüylü Mikrofon sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin detayları iletti.

Sokak röportajı sırasında ”Instagram yasağı hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna verdiği cevap nedeniyle gözaltına alınan Dilruba isimli vatandaşın göz altına alındıktan sonra tutuklandığı bilgisi paylaşıldı.

ismail haniye elin arabı öldü diye ben neden yas tutuyorum diyen kadın dilbura tutuklandı mı

Instagram yasağı ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulunan genç kadın, sözlerinin başka yönlere çekilebileceğini de öngördüğünü ifade ederek ”Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutuyorum? Utanmasa 40’ını da biz çıkartacağız.” dedi.

elin arabı öldü diye ben neden yas tutuyorum diyen kadın tutuklandı mı

ELİN ARAP’I ÖLDÜ DİYE BEN NEDEN YAS TUTUYORUM DİYEN DİLRUBA TUTUKLANDI MI?

Sokak röportajında çarpıcı ifadelere yer veren Dilruba isimli vatandaşın tutuklandığına dair iddialar ortaya atıldı.

Röportajı yapan Tüylü Mikrofon’dan Ozan Çakmakçı’nın Twitter hesabı üzerinden ilettiğine göre gözaltında olan Dilruba Hanım’ın tutuklandığı paylaşıldı.

tüylü mikrofon instagram kapandı dilruba tutuklama

TÜYLÜ MİKROFON’A KONUŞAN DİLRUBA KİMDİR?

Ozan Çakmakçı’nın sahip olduğu Youtube kanalı Tüylü Mikrofon’a konuşan Dilruba, Instagram erişim engeli hakkında konuşmuştu.

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin ölümü hakkında “Elin arabı öldü diye ben neden yas tutuyorum?” diyen vatandaşın videosu kısa sürede binlerce kez izlendi.

Görüntülerin gündeme gelmesinin ardından göz altına alınan Dilruba, tutuklandı.

sokak röportajları yasaklandı mı

SOKAK RÖPORTAJLARI YASAKLANACAK MI?

Sosyal medyanın etkisiyle gündeme gelen sokak röportajları, RTÜK’ün radarına girdi.

İlgili Haberler

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu tür yayınlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Şahin’in ifadesine göre, sokak röportajları zamanla basın etik kurallarına aykırı hale gelmiş ve kamuoyunu manipüle eden bir araç olarak kullanılmaktadır.

sokak röportajı yapmanın cezası var mı

Şahin, RTÜK olarak bu tür yayınların denetimiyle ilgili adımlar attıklarını duyurdu.

Bu röportajların genellikle yayıncının belirli bir görüşünü destekleyen yanıtlar sunduğunu belirten Şahin, bu tür içeriklerin kamuoyunu yanıltabileceğine dikkat çekti.

Şahin “Sokak röportajları, genellikle yayıncının bakış açısını destekleyen görüşlerin öne çıktığı bir formatta sunuluyor. Bu durum, kamuoyunun geniş bir kesiminin görüşüymüş gibi yansıtılarak, gerçek dışı algılar yaratabiliyor” şeklinde konuştu.

sokak röportajı yasak mı

RTÜK Başkanı, bu durumun basın etik değerleriyle çeliştiğini ve dezenformasyona neden olabileceğini ifade etti.

Öte yandan sosyal medya ve diğer yeni medya platformlarında yer alan bu tür içeriklerin, kitleleri bilinçli bir şekilde etkileme amacı taşıdığını vurguladı.

RTÜK’ün bu yayıncılık faaliyetleri üzerinde sıkı bir denetim yürüttüğünü ve ilgili çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Gündem

Tüylü Mikrofon’daki röportajında ‘’Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutuyorum’’ diyerek Instagram engelini eleştiren Dilruba tutuklandı” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Tomris Uyar Tomris Uyar

    Araplar Türkleri sırtından bıçaklamıştı bunu da unutmamak lazım

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir