Türkiye’de oturum izni olmayan yabancılar Türk vatandaşları ile evlenemeyecek - Haber Jet

Türkiye’de oturum izni olmayan yabancılar Türk vatandaşları ile evlenemeyecek

Evlilikle Türk vatandaşlığı alma artık yeni düzenleme ile mümkün olmayacak ve belli şartlara tabii tutulacak. İçişleri Bakanlığı'nın duyurusu ile alınan yeni önlemler kapsamında oturma izni olmayan yabancılar Türk vatandaşları ile evlenemeyecek.

Türkiye’de İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yabancıların Türk vatandaşları ile evlenme süreçlerinde yeni düzenlemeler getirdi.

Artık Türkiye’de yasal oturum izni bulunmayan yabancı uyruklular Türk vatandaşları ile evlenemeyecek.

evlilikle türk vatandaşı nasıl olunur?

YASAL OTURUM İZNİ OLMAYANLAR EVLENEMEYECEK

Nikah daireleri tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’de yasal oturum izni bulunmayan yabancıların Türk vatandaşları ile evlenmesine izin verilmeyecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından evlendirme memurluklarına gönderilen yazıda Türkiye’ye yasal veya yasal olmayan yollarla gelen yabancıların sayısındaki artış nedeniyle bu düzenlemenin hayata geçirildiği belirtildi.

Evlilikle Türk vatandaşlığı nasıl alınır?

EVLİLİKLE TÜRK VATANDAŞLIĞI ALMAK ARTIK MÜMKÜN OLMAYACAK

Bakanlığın ilettiği yazıda evlilik yoluyla Türk vatandaşlığı elde etmenin Türkiye’de yabancılar için kolaylık sağladığı ve bu durumun milli güvenlik ve egemenlik açısından risk teşkil ettiği ifade edildi.

Özellikle ülkeye yasal yollardan giriş yapmayan yabancıların, evlilik aracılığıyla kolaylıkla Türkiye’de kalma imkanı bulabileceği ve hatta Türk vatandaşlığına geçiş yapabileceği vurgulandı.

Türkiye’de Oturum Izni Olmayan Yabancılar Türk Vatandaşları Ile Evlenemeyecek

TÜRKİYE’DE EVLENMEK İSTEYEN YABANCILAR İÇİN OTURUM İZNİ ŞARTI OLACAK

Belirtilen çerçevede Türkiye’de evlenmek isteyen yabancı uyrukluların artık geçerli bir pasaport veya pasaport yerine geçen belge ile birlikte ülkede yasal olarak kalış hakkına sahip olmaları gerektiği belirtiliyor.

Yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşlarıyla evlenme başvurularının, bu koşulların sağlanması halinde kabul edileceği ifade edildi.

Evlilikle Türk vatandaşlığı nasıl alınır?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN EVLİLİKLE VATANDAŞLIK ALMA DUYURUSU

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, evlendirme memurluklarına gönderdiği yeni yazı ile bu kurallara titizlikle uyulması gerektiğini vurguladı.

Yabancı uyrukluların Türk vatandaşları ile gerçekleştirdiği evliliklerin, ikamet izni alma amacıyla suistimale açık olduğu ve bu durumun ülkenin güvenliği için ciddi riskler taşıdığı belirtildi.

Türkiye’de oturum izni olmayan yabancılar Türk vatandaşları ile evlenemeyecek 1

TÜRK BİRİYLE EVLENİNCE VATANDAŞLIK ALINIR MI?

Türkiye’de bir Türk vatandaşı ile evlenmek, doğrudan Türk vatandaşlığı kazanımını sağlamaz.

Ancak en az üç yıldan beri kesintisiz olarak bir Türk vatandaşıyla evli olan ve evliliği devam eden yabancılar Türk vatandaşlığına başvurabiliyordu.

YABANCI UYRUKLU BİRİSİ NASIL TÜRK VATANDAŞI OLUR?

Türkiye’de yabancı uyrukluların Türk vatandaşlığına geçmesi için belirlenen esaslar 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nda detaylı bir şekilde düzenlenmiştir.

Kanun kapsamında Türkiye’de kesintisiz olarak en az beş yıl ikamet eden ve diğer kanuni şartları yerine getiren yabancılar Türk vatandaşlığına başvurabiliyor.

Türkiye’de Oturum Izni Olmayan Yabancılar Türk Vatandaşları Ile Evlenemeyecek

TÜRK VATANDAŞLIĞI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Türkiye’de evlilik yoluyla Türk vatandaşlığı elde etmek isteyen yabancılar için belirlenen şartlar şunlardır:

En az üç yıldan beri Türk vatandaşıyla evli olmak
Gerçek bir evliliğe sahip olmak
Aile birliği içinde yaşamak
Evlilik birliği ile bağdaşmayacak faaliyetlerde bulunmamak
Milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından herhangi bir engel teşkil etmemek

Türkiye’de Oturum Izni Olmayan Yabancılar Türk Vatandaşları Ile Evlenemeyecek

Fakat İçişleri Bakanlığı evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına geçiş sürecinde daha önce belirtilen şartların titizlikle uygulanmasını sağlamak amacıyla evlendirme memurluklarına yeni yönergeler gönderdi.

Bu yönergeler doğrultusunda Türkiye’de yasal oturum izni olmayan yabancıların Türk vatandaşları ile evlenmelerine artık hiçbir şekilde izin verilmeyecek.

GündemÖne Çıkan HaberlerPolitika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir