Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakası görüldü sandılar gerçek başka çıktı! Sakarya'da Senegalli kadın gözetim altında - Haber Jet

Türkiye’de ilk maymun çiçeği vakası görüldü sandılar gerçek başka çıktı! Sakarya’da Senegalli kadın gözetim altında

Türkiye'de maymun çiçeği vakası olarak paniğe neden olan hastanın başka bir virüse yakalandığı öğrenildi. Sakarya'da Senegalli bir kadının vücudundaki lekelerin maymun çiçeği virüsünden kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Türkiye'de maymun çiçeği vakası olarak görülen bu duruma açıklık getirildi.

Sakarya’da Senegalli bir kadında maymun çiçeği virüsü şüphesi paniğe yol açtı, ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasıyla, kadının uzun süredir kelebek hastalığı (Lupus) taşıdığı anlaşıldı.

türkiye'de senegalli maymun çiçeği vakası

TÜRKİYE’DE MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI VAR MI?

Sakarya’da yaşanan bir sağlık vakası, sosyal medya ve bazı medya organlarında kısa süreli bir paniğe neden oldu.

Senegalli bir kadının vücudundaki lekeler, ilk başta maymun çiçeği virüsü (mpox) olarak değerlendirilerek tedirginlik yarattı

Fakat durumun böyle olmadığı kısa sürede anlaşıldı.

türkiye'de maymun çiçeği görüldü mü

SAKARYA MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI NEDİR?

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran Senegalli kadının, vücudundaki belirgin cilt lekeleri nedeniyle sağlık ekiplerince özel bir odaya alınmasıyla başlayan süreç, kısa sürede maymun çiçeği virüsü şüphesiyle gündeme geldi.

maymun çiçeği hangi ülkelerde görüldü

Bilindiği gibi Dünya Sağlık Örgütü tarafından özellikle Afrika kıtasında sıkça rastlanan ve halk arasında maymun çiçeği olarak bilinen virüs, küresel sağlık tehditleri arasında yer almakta ve birçok ülkede alarm durumuna neden olmuştu.

Bu nedenle Türkiye’de de böylesi bir şüphe halk arasında endişeye yol açtı.

maymun çiçeği tedavisi var mı

TÜRKİYE’DE MAYMUN ÇİÇEĞİ OLAN SENEGALLİ KADININ LUPUS VAKASI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, olayın ardından hızla bir açıklama yaparak, kamuoyunda oluşan tedirginliği gidermeye yönelik adımlar attı.

maymun çiçeği başlangıcı

İlgili Haberler

Yapılan açıklamada, Senegalli kadının öyküsünün detaylı bir şekilde incelendiği ve kendisinin iki yıldır Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) yani halk arasında bilinen adıyla kelebek hastalığı, ile mücadele ettiği belirtildi.

Bu hastalığın, ciltte kızarıklık ve lekelenmelere yol açabildiği, ancak bulaşıcı bir hastalık olmadığı vurgulandı.

maymun çiçeği iz bırakır mı

KELEBEK HASTALIĞI NEDİR?

Kelebek hastalığı olarak bilinen Sistemik Lupus Eritematozus (SLE), genellikle cilt, eklemler, böbrekler ve diğer organları etkileyen kronik bir otoimmün hastalıktır.

Bu hastalık, özellikle yüzde kelebek şeklinde kızarıklıklar oluşturduğundan halk arasında kelebek hastalığı olarak anılmaktadır.

Tedavi gerektiren ve düzenli kontrol altında tutulması gereken bu hastalık, bulaşıcı olmamakla birlikte yaşam kalitesini etkileyebilir.

maymun çiçeği virüsü nasıl yayılır

TÜRKİYE MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI SAYISI KAÇ?

Türkiye’de henüz maymun çiçeği vakası olmadığı biliniyor. Bu nedenle de vaka sayısı konusunda herhangi bir açıklamada yapılmadı.

Söz konusu Senegalli hasta, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından detaylı bir şekilde değerlendirildi.

maymun çiçeği virüsü ne zaman çıktı

Uzmanlar, kadının vücudundaki belirtilerin maymun çiçeği virüsüyle uyumlu olmadığını tespit etti.

Bunun üzerine, kamuoyunda yer alan maymun çiçeği şüphesi haberlerinin asılsız olduğu, hastanın bilinen bir enfeksiyon riski taşımadığı ve tedavisinin devam ettiği açıklandı.

GündemSağlık

Türkiye’de ilk maymun çiçeği vakası görüldü sandılar gerçek başka çıktı! Sakarya’da Senegalli kadın gözetim altında” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Onur Onur

    Covid gibi bu da yavaş yavaş tüm dünyayı etkisi altına alacak

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir