TÜİK 21 sözleşmeli personel alacak... Son başvuru tarihi 3 Haziran! Şartları Resmi Gazete'de ilan edildi - Haber Jet

TÜİK 21 sözleşmeli personel alacak… Son başvuru tarihi 3 Haziran! Şartları Resmi Gazete’de ilan edildi

Eleman alımı yapacak olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 21 sözleşmeli personel istihdam edecek. Başvurular bugün başladı. TÜİK 21 sözleşmeli personel başvurularında son tarih 3 Haziran. TÜİK personel alımı başvuru şartları belli oldu.

TÜİK eleman alımı için Resmi Gazete’de ilan yayınladı.

Sözleşmeli eleman alacak olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 21 sözleşmeli personel istihdam edecek.

Yazılım, Ağ ve Sistem Yönetimi ile Veri Yönetimi daire başkanlıklarında görev alacak elemanlar için başvuru şartları belli oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, 5 kişi kıdemli .net yazılım geliştirme uzmanı, 3 kişi kıdemli yazılım geliştirme uzmanı, 2’şer kişi kıdemli sistem uzman ile kıdemli ağ ve güvenlik uzmanı, 1’er kişi kıdemli sistem uzmanı, kıdemli ağ uzmanı, yazılım proje yöneticisi, kıdemli siber güvenlik uzmanı, yazılım test uzmanı, sistem uzmanı, siber güvenlik uzmanı, veri tabanı yöneticisi ve veri bilimci sınavla TÜİK kadrosuna dahil olacak.

TÜİK SON BAŞVURU TARİHİ 3 HAZİRAN

Başvurular, 20 Mayıs tarihinde saat 10.00’da başlayıp, 3 Haziran tarihinde saat 18.00’da sona erecek.

TÜİK 21 sözleşmeli personel başvurularında son tarih 3 Haziran.

Başvurular ise TÜİK Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Hizmeti veya Kariyer Kapısı internet adresi (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden elektronik olarak gerçekleştirilecek.

Başvurusu onaylanıp sınava katılmaya hak kazananların listesi kurumun internet adresinde 26 Haziran’da ilan edilecek. Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacak.

Uygulamalı ve sözlü sınavlar ise 1-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

TÜİk 21 Sözleşmeli Personel Alacak… Son Başvuru Tarihi 3 Haziran! Şartları Resmi Gazete’de Ilan Edildi

TÜİK SINAVININ ŞEKLİ, KONUSU, YERİ VE TARİHİ

Sınav uygulamalı ve sözlü olarak iki oturum şeklinde yapılacak. Sınavda başarılı olmak için 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak şartı bulunuyor. Sınav başarı puanlaması uygulamalı sınav yüzde 50, sözlü sınav yüzde 50 olacak şekilde değerlendirilecek.

Sınav sonuçlarına göre Bilişim Personeli giriş sınavı nihai başarı dereceleri tespit edilecek. Adaylar nihai başarı derecelerine göre sıralamaya tabi tutulacak ve kontenjan sayısı kadar asil aday, aynı sayıda yedek aday belirlenebilecek.

Uygulamalı ve sözlü sınav 1 Temmuz ve 12 Temmuz tarihleri arasında saat 09.30’da, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (Devlet Mahallesi Necatibey Caddesi No:114 06420 Bakanlıklar Çankaya /ANKARA) adresinde yapılacak.

TÜİK SÖZLEŞMELİ PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TÜİK kadrosuna başvuracak adayların ilk şart olarak  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde sayılan genel şartları taşıması gerekiyor.

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden  mezun olmak, bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak, programlama dillerinden en az ikisini bilmek, erkek adaylar için askerlik ile ilişkisi bulunmamak, dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olmak gibi özellikler diğer şartlar arasında yer alıyor.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir