Ticaret Bakanlığı kuaför ve berberlerin pazar günü kapalı olmasını öngören kararı açıkladı - Haber Jet

Ticaret Bakanlığı kuaför ve berberlerin pazar günü kapalı olmasını öngören kararı açıkladı

Ticaret Bakanlığı'nın 1 Temmuz 2024'te yürürlüğe giren kararı berber ve kuaförlerin haftanın bir günü kapalı olmasını öngörüyor. Açıklanan kararın ardında sektör temsilcileri duruma tepki göstererek özellikle de pazar günleri kapanmanın zarar yaşatacağını dile getirdi.

Ticaret Bakanlığı 1 Temmuz 2024 itibarıyla tüm Türkiye’de berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olacağını duyurdu.

Alınan karar birçok kuaför ve berber tarafından eleştirilirken “Görüşlerimiz alınmadı” tepkisi yükseldi.

Sektör temsilcileri bu düzenlemenin, özellikle de kuaförlerin pazar günü kapalı olması durumunda işlerine zarar vereceğini ifade etti.

pazar günleri kuaförler kapalı mı

PAZAR GÜNLERİ KUAFÖRLER KAPALI MI?

Ticaret Bakanlığı’nın yazılı açıklamasına göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olma uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girdi.

Ancak bu günün belirlenmesi il valiliklerine bırakıldı. Valilikler her ilin sektörel yapısı, işletme profili ve tüketici tercihlerini göz önünde bulundurarak, kapalı olacak günleri belirleyecek.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 81 ilde hangi günlerin kapalı olacağı valilikler tarafından önümüzdeki günlerde duyurulacak.

kuaförler hangi gün kapalı 2024

KUAFÖRLER HANGİ GÜN KAPALI 2024

Ticaret Bakanlığı kuaför ve berberlerin haftada bir gün kapalı olacağı kararını açıkladı.

Kararın açıklanmasının ardından birçok kuaför ve berber, sektöre danışılmadan alınan bu karara tepki gösterdi.

“Görüşlerimiz alınmadı” diyerek düzenlemenin sektöre zarar vereceğini bildiren işletmeler, özellikle pazar günü kapalı olmanın müşteri kaybına yol açacağını belirtti.

Sektör paydaşları ise bu kararın yeniden gözden geçirilmesini talep ediyor.

kuaförler kaçta açılıyor

KUAFÖRLER KAÇTA AÇILIYOR?

Kuaförlerin haftanın bir günü kapalı olması kararının ardından açılış ve kapanış saatlerinde de bir değişiklik olup olmayacağı merak konusu haline geldi.

Kuaförlerin bulundukları il ve ilçelere, iş yoğunluklarına ve müşteri taleplerine göre açılış ve kapanış saatilerini belirlediği görülüyor.

Birçok kuaför sabah 09.00 saatlerinde açılış gerçekleştirip genellikle akşam 21.00 saatlerinde kapanıyor.

kuaförler ne zaman tatil

KUAFÖRLER NE ZAMAN TATİL?

Ticaret Bakanlığı sektörden gelen talep ve önerilerin titizlikle değerlendirildiğini de belirtti.

Ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına yönelik kararın 18 Ağustos 2022’de alındığı da hatırlatıldı.

Bakanlık bu kararın her ilin sektörel yapısı ve tüketici ihtiyaçları doğrultusunda valilikler tarafından belirlenmesi amacıyla geniş katılımlı çalışmalar yürütüldüğünü ve bu çalışmaların tamamlandığını belirtti.

GündemÖne Çıkan HaberlerYaşam

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir