Telegram’ın sahibi Rus asıllı Pavel Durov 15.5 milyon dolar servete sahip - Haber Jet

Telegram’ın sahibi Rus asıllı Pavel Durov 15.5 milyon dolar servete sahip

Telegram'ın sahibi Rus milyoner Pavel Durov, geçtiğimiz günlerde Fransa'da Le Bourget Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Özel bir jetle Azerbaycan’dan Fransa’ya seyahat eden Pavel Durov’un, iniş yaptığı sırada Fransız polisleri tarafından tutuklandığı bildirildi.

Bu olayın ardından Durov’un bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

pavel durov sevgilisi

TELEGRAM’IN SAHİBİ NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Fransa’nın TF1 televizyon kanalının haberine göre, Pavel Durov’un gözaltına alınma nedeni Telegram’ın suç teşkil eden aktivitelerde kullanılmasını engellememesi olarak gösterildi.

İddialara göre Durov hakkında Fransa’da aktif bir yakalama kararı bulunuyordu.

Pavel Durov nerede yaşıyor

Fransa’da yakalanmasının ardından, Rusya Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve Durov’un temsilcilerinin Rusya’nın Paris Büyükelçiliği ile herhangi bir temasta bulunmadıklarını belirtti.

Rus diplomatlar, durumu netleştirmek adına gerekli adımları atmaya başladıklarını açıkladılar.

Telegram hangi ülkenin

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Durov’un gözaltına alınması üzerine Batılı sivil toplum örgütlerine atıfta bulunarak, bu örgütlerin daha önce Rusya’nın Telegram’a erişimi engellemesine tepki gösterdiğini hatırlattı ve şimdi Paris’e benzer bir tepki verip vermeyeceklerini sorguladı.

Aynı bağlamda Rusya’nın Fransa’ya nota verdiği ve Pavel Durov’un serbest bırakılmasını talep ettiği bildirildi.

İlgili Haberler

Telegram kimin

PAVEL DUROV KİMDİR?

1984 yılında Rusya’da doğan Pavel Durov, genç yaşta girişimcilik kariyerine atılarak 2006 yılında Vkontakte (VK) adlı sosyal ağı kurdu.

VK kısa sürede Rusya’nın en popüler sosyal medya platformlarından biri haline geldi.

2014 yılında şirketin yönetim yapısının değişmesinin ardından, Durov yönetimdeki özgürlüğünün kısıtlandığını belirterek istifa etti.

Telegram tehlikeli mi

Aynı yılın başlarında yapılan hisse devrinin ardından VK’nın kontrolü, Kremlin’e yakın oligarklardan biri olan Alişer Usmanov’un eline geçti.

VK’dan ayrılmasının ardından Durov, 2013 yılında erkek kardeşi Nikolai Durov ile birlikte Telegram adlı şifreli mesajlaşma uygulamasını geliştirdi.

telegram sahibi tutuklandımı

Telegram, kısa sürede dünya genelinde popülerlik kazandı, özellikle de kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda taviz vermeyen politikası nedeniyle dikkat çekti.

2014 yılında, Rus hükümetinin Telegram’daki muhalif grupları engelleme talebini reddetmesi üzerine Durov, Rusya’dan ayrılarak Dubai’ye yerleşti. Telegram’ın merkezi de burada bulunuyor.

GündemBiyografi

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir