Tekmelenerek 4. kattan atılan Kedi Şirine duruşması 9 Temmuz tarihinde yapılacak - Haber Jet

Tekmelenerek 4. kattan atılan Kedi Şirine duruşması 9 Temmuz tarihinde yapılacak

İstanbul Küçükçekmece'de 'Şirine' isimli bir kediyi tekmeleyip 4. kattan atarak ağır bir şekilde yaralanmasına neden olan Elanur Pilici, kedi şirine davasında yargılanıyor. 7 Mayıs'taki duruşma ertelenmişti.

Küçükçekmece’de bir apartmanda komşusunun kedisini tekmeleyip 4. kattan aşağı atarak yaralanmasına neden olan Elanur Pilici’nin 3 yıla kadar hapsi isteniyor. Mayıs ayında görülen duruşma, sanık avukatlarının süre talebinde bulunması üzerine ertelenmişti. Yeni duruşma tarihi ise belli oldu.

KEDİ ŞİRİNE OLAYI NE?

İddianamede yer alan bilgilere göre Fatma Aydın’a ait “Şirine” isimli kedinin, 15 Ağustos 2023 tarihinde sanık Elanur Pilici tarafından tekmelenip dördüncü katın camından aşağıya atıldığı öne sürülerek dava açıldı.

Elanur Pilici ise ifadesinde kediye sinirlendiğini ancak tekme ve camdan atma eylemlerinde bulunmadığını savundu. Tanık olarak dinlenen İlayda Argun’un ise olay günü misafir olarak geldiği Fatma Aydın’ın evine kedisi Şirine’yi onlara bıraktığını belirtti.

İlayda Argun, kedi kendilerindeyken  balkondan sanık Elanur Pilici’nin evine geçerek saksılarını devirdiğini, sabah Pilici’nin kapılarını çalıp onlara bağırması üzerine öğrendiklerini ifade etti.

Kedi şirine olayı ne, duruşma ne zaman? Kedi Şirine öldü mü, tedavisi ne durumda?

Kapının önündeki konuşmalar esnasında evden çıkarak sahibinin evine doğru geçmeye çalışan kediyi teklemeye başlayan Elanur Pilici’nin daha sonra kediyi yakalayarak 4. kattan attığını ifadesinde yer verdi.

Kedinin yüksekten düşme nedeniyle iç kanama geçirdiği öğrenildi.

KEDİ ŞİRİNE SON DURUM

7 Mayıs tarihinde gerçekleşen duruşmada “bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etmek veya acımasız ve zalimce muamelede bulunmak” suçundan sanık Elanur Pilici hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istenildi. Duruşma sanık avukatlarının süre talebi üzerine ertelendi.

KEDİ ŞİRİNE DAVASI NE ZAMAN?

Yeni duruşma tarihinin 9 Temmuz olduğu öğrenildi. Kedi Şirine davası, 9 Temmuz saat 14.05’te Küçükçekmece 23. Ceza Asliye Mahkemesi’nde görülecek.

Gündem

Tekmelenerek 4. kattan atılan Kedi Şirine duruşması 9 Temmuz tarihinde yapılacak” haberine 2 yorum yapıldı.

  • yeliz yeliz

    hayvanlarla ilgili yeni yasalar gelecek mi?

    Yanıtla
  • Uğur Ulucay Uğur Ulucay

    Bu canlara nasıl kıyıyorlar ne zararı var

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir