Tek tırnaklı eti tespiti yapılan restoran ve kasaplar listesi - Haber Jet

Tek tırnaklı eti tespiti yapılan restoran ve kasaplar listesi

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaların listesini yayınladı. Türkiye'de içerisindeki pek çok meşhur kasap ve restoranda "tek tırnaklı hayvan eti" tespit edildi. Bakanlığa göre tek tırnaklı hayvan eti; at, eşek ve katır etini kapsıyor.

Türkiye’de içerisinde  meşhur kasap ve restoranlarında yer aldığı pek çok yerde “tek tırnaklı hayvan eti” tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığına göre tek tırnaklı hayvan eti; at, eşek ve katır etini kapsıyor.

TEK TIRNAKLI ETİ TESPİTİ YAPILAN RESTORAN VE KASAPLAR

Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimlerinde ortaya çıkan taklit ve tağşiş yaptığı laboratuvar testleri sonucunda tespiti yapılan gıdaların üreticileri ifşa ediyor. Sahte ürünlerin listesi ise gguvenilirgida.tarımorman .gov.tr adresinden paylaşılırlen tek tırnaklı eti tespiti yapılan restoran ve kasaplar listesi de paylaşıldı.

Tek tırnaklı eti tespiti yapılan restoran ve kasaplar listesi

TEK TIRNAKLI ETİ NEDİR?

Tek toynaklılar veya tek parmaklılar olarak adlandırılan memeliler sınıfındaki otobur hayvanları içeren bir gruplandırma adıdır. Ayaklarında bulunan tek sayıda toynağa göre değerlendirilen bu hayvanlar büyük ve çok büyük hayvanlar olarak nitelendirilir.

Tek tırnaklı eti nedir

İlgili Haberler

TEK TIRNAKLI HAYVANLAR HANGİLERİ?

Tarım ve Orman Bakanlığı’na göre tek tırnaklı hayvanlar şunlar: At, eşek ve katır. Buna göre sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesine göre, et ve et ürünleri grubunda tek tırnaklı eti tespiti sebebiyle uygunsuz bulunan firmalar bakanlığın “güvenilir gıda” sitesinde kimlikleri açık bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldı.

Tek tırnaklı hayvanlar hangileri

TAKLİT VE TAĞŞİŞ ÜRÜN NEDİR?

Tağşiş, değerli olan bir ürünün içine değersiz olan başka bir ürün katılarak gerçek değerinin düşürülmesine denir. Ürünün üzerinde yazan aynı kalsa da ürünün gerçek değerinin düşmesine denir.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir