Teğmen Ebru Eroğlu görevden alındı iddiası - Haber Jet

Teğmen Ebru Eroğlu görevden alındı iddiası

Kara Harp Okulu'nu birincilikle bitiren Teğmen Ebru Eroğlu'nun mezuniyet törenindeki "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı ve ardından okuduğu yemin, kamuoyunda tartışma yaratırken, Teğmen Ebru Eroğlu görevden alındığı iddia edildi.

Kara Harp Okulu’nda gerçekleşen mezuniyet töreninde Teğmen Ebru Eroğlu’nun birincilikle mezun olması ve törende “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak yemin etmesi, geniş yankı uyandırdı.

TEĞMEN EBRU EROĞLU GÖREVDEN ALINDI MI?

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreni, genç teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı eşliğinde kılıçlarını çekip yemin etmeleriyle gündem olmuştu. Bu görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, bazı çevrelerden eleştiriler de geldi. Özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve AK Parti’ye yakın isimler, yemin törenini eleştirerek “dış bağlantılı operasyon” benzetmesi yaptı.

Teğmen Ebru Eroğlu görevden alındı mı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı tören sonrası bazı teğmenlerin bu davranışları üzerine soru işaretleri doğdu.

Ebru Eroğlu görevden alındı mı

Bu tartışmaların ardından MSB, törene dair inceleme başlattığını ve olayın detaylıca incelendiğini açıkladı. Bakanlık, inceleme sonunda sorumluluğu ya da ihmali tespit edilen kişiler hakkında gerekli disiplin işlemlerinin yapılacağını belirtti. Bu süreçte, Eroğlu’nun görevden alındığına dair çeşitli iddialar ortaya atıldı.

İlgili Haberler

Ebru Eroğlu ihraç edildi mi

EBRU EROĞLU GÖREVDEN ALINDI MI?

Edinilen bilgilere göre, Teğmen Ebru Eroğlu’nun görevine devam ettiği belirtiliyor. Ayrıca olayın MSB tarafından titizlikle araştırıldığı vurgulandı.

Teğmen Ebru Eroğlu görevden alındı

Teğmen Ebru Eroğlu’nun Kara Harp Okulu birincisi olduğunun öğrenilmesinin ardından adı, memleketi Ordu’nun Akkuş ilçesinde gururla pankartlara yazılmıştı. Ancak incelemenin başlamasının ardından pankartın ilçe merkezinden kaldırıldığı iddia edildi. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte, törenin yarattığı kamuoyu tartışması devam ederken, MSB olayın itibarını zedeleyen sosyal medya paylaşımları hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

GündemPolitika

Teğmen Ebru Eroğlu görevden alındı iddiası” haberine 1 yorum yapıldı.

  • Batuhan Kaya Batuhan Kaya

    Bu konu o kadar saçma ve gereksiz abartıldı ki kılıç kaldırmanın terör destekçileri ve üyelerine tehdit amaçlı yapıldığı bariz belli

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir