Sokak Hayvanları Yasası 14. Maddeye göre belediyeler 2028 sonuna kadar bakımevleri kurmakla yükümlü olacak - Haber Jet

Sokak Hayvanları Yasası 14. Maddeye göre belediyeler 2028 sonuna kadar bakımevleri kurmakla yükümlü olacak

Sokak Hayvanları Yasası 14. maddeye göre hayvanların toplanamayacağı iddiaları sosyal medyada yankı uyandırdı. Belediyelere, 31 Aralık 2028 tarihine kadar hayvan bakımevleri kurma ve mevcut bakımevlerinin koşullarını iyileştirme yükümlülüğü getirildi.

2028’e kadar hayvanların toplanamayacağı iddialarını ortaya atan bazı sosyal medya kullanıcıları, tepki gösterdi.

Sokak Hayvanları Yasası’nın 14. Maddesinde yer alan 31 Aralık 2028 ibaresinin farklı yorumlanması çeşitli spekülasyonlara neden oldu.

köpekler toplanacak mı

SOKAK HAYVANLARI 2028’E KADAR TOPLANAMAZ MI?

Yeni Sokak Hayvanları Yasası ile birlikte belediyelere ciddi sorumluluklar yükleniyor.

Belediyeler 2028 sonuna kadar hayvan bakımevleri kurmak ve mevcut bakımevlerinin şartlarını iyileştirmek zorunda kalacak.

köpekler ötenazi olacak mı

Bu süreçte de bütçelerinin belirli bir kısmını hayvan bakımı için ayırmaları gerekecek.

Ek olarak yükümlülüklerini yerine getirmeyen belediyeler için hapis cezası ve yüksek para cezaları öngörülüyor.

sokak hayvanları yasa maddeleri neler

SOKAK HAYVANLARI YASASI 14. MADDE NEDİR?

Sokak Hayvanları Yasası’nın 14. Maddesi, Türkiye’deki belediyelere yönelik önemli yükümlülükler getiriyor.

14. madde büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 25 bini aşan belediyeler için, 31 Aralık 2028 tarihine kadar hayvan bakımevleri kurma ve mevcut bakımevlerinin koşullarını iyileştirme zorunluluğu getirdi.

İlgili Haberler

sokak hayvanları yasası yürülüğe girdi mi

Belediyeler bu süre zarfında hayvan bakımı için ayrılması gereken bütçenin belirli bir yüzdesini ayırmak zorunda kalacaklar.

Hayvan sahiplerinin de kedi ve köpeklerini dijital kimliklendirme yöntemleriyle en geç 31 Aralık 2025’e kadar kayıt altına almaları gerekecek.

Yeni düzenlemeyle sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve daha etkili bir yönetim sağlanması amaçlanıyor.

sokak köpekleri ne zaman toplanacak

YENİ SOKAK HAYVANLARI YASASI NELERİ DEĞİŞTİRİYOR?

30 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan yeni Sokak Hayvanları Yasası, sahipsiz hayvanlar için önemli düzenlemeler getiriyor.,

hayvan yasasında neler var

Yasa sahipsiz köpeklerin ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevlerine götürülmesini ve bu bakımevlerinde rehabilite edilmesini öngörüyor.

Rehabilitasyon süreçlerinin ardından, bu hayvanların sahiplendirilene kadar bakımevlerinde kalmaları sağlanacak.

GündemYaşam

Sokak Hayvanları Yasası 14. Maddeye göre belediyeler 2028 sonuna kadar bakımevleri kurmakla yükümlü olacak” haberine 1 yorum yapıldı.

  • ATAMAN ALBAY ATAMAN ALBAY

    Çocuklara yetişkinlere saldırıp onların yaralanmalarına ve ölmelerine neden olan, her gün yaptıkları katı ve sıvı dışkılarla çevreyi kirleten (Yaptıkları o katı ve sıvı dışkıların bir kısmı buharlaşıyor ve paralelinde, nano ölçülerde o dışkıları siz ve çoçuklarınız ciğerlerinize çekip, vücuttaki kan dolaşımınıza alıyorsunuz, sonra da türlü türlü hastalıklar size bulaşıyor….), akşamları havlayarak insanları uykularından uyandıran, kuduz gibi toplum sağlığını tehdit eden hastalıklara yol açan köpek sürüleri Avrupa ülkelerinde yok!!
    Niçin acaba hiç düșündünüz mü MAMA LOBİSİNİN TUTTUĞU PARALI TROLLER? Bunlara, “kardesim, al bir sahipsiz köpeği evine, besle de senin hayvan sevgini görelim” dendiğinde ise, topuklayarak kaçarlar..!! Tatile gittikleri Paris’te, Londra’da, Zürih’te sahipsiz sokak köpeklerini sokaklarda sürü halinde görmeleri imkansizdir ama ne hikmetse, Türkiye’de sokaklardaki sahipsiz köpeklerinin toplatilmasina karṣi çikarlar..

    Yanıtla

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir