Sinan Ateş davasında azmettirici olarak Doğukan Çep’in adı geçti - Haber Jet

Sinan Ateş davasında azmettirici olarak Doğukan Çep’in adı geçti

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin dava bugün devam ederken cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı, önceki verdiği ifadeyi yalanladı. Başta azmettirici Tolgahan Demirbaş olarak geçiyordu ancak Özyağcı ifadesini değiştirerek azmettiricinin Doğukan Çep olduğunu söyledi.

Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava bugün başladı. Duruşmada dinlenen tetikçi Eray Özyağcı önceki verdiği ifadeyi yalanlayarak Doğukan Çep’in azmettirici olduğunu söyledi.

SİNAN ATEŞ DAVASI SON DURUM, DOĞUKAN ÇEP AZMETTİRİCİ Mİ?

Tetikçi Eray Özyağcı savunmasında azmettiricinin Doğukan Çep olduğunu söyledi. “Doğukan’ı satmamak için” doğruyu söylemediğini belirten Özyağcı olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Doğukan Çep’le oturdukları esnada Sinan Ateş’e ulaşmaya çalıştığını söyleyen Özyağcı, Ateş’in para istediğini ve geri vermeyerek dolandırdığını telefonlarına da çıkmayınca sinirlendiğini söyledi.

Özyağcı, “Suat abi aradı bir arkadaşımız ayağından vurulacak sen yapar mısın dedi.” diyerek Sinan Ateş cinayetinin nasıl geliştiğini anlattı. Savunmasında, bir polis arkadaşının Ankara’ya gideceğiz demesi üzerine kendisinin de “dedem hasta Ankara’ya gitmek istiyorum” diyerek eğlenmeye gittiklerini belirttiği arkadaşlarıyla otoparkta buluşmaya davet ettiğini söyledi.

Gidilecek aracı kiralamadığını ancak önceki ifadesinde Doğukan Çep’i satmamak için yalan ifade vermek zorunda kaldığını söyledi.

Ankara’ya gittikten sonra Doğukan Çep’in kendisini aradığını söyleyerek “Vedat seni alacak bir yere götürecek kafede otur kafana göre iş yapma” dediğini belirterek 28’inde Vedat’ın onu Çukurambar’a götürdüğünü, 29’unda bir şey yapmadığını Doğukan Çep ne istiyorsan onu yaptığını savunmasında yer verdi.

Sinan Ateş Davasında Azmettirici Olarak Doğukan Çep’in adı geçti

Olay günü, 30’u sabahı ise Doğukan Çep’in aradığını Vedat Balkaya seni Çukurambar’a götüreceğini söyledi.

Vedat’a “Doğukan abinin alacak meselesi için biriyle görüşeceğim Vedat bir sıkıntı çıkarsa korkma dedim” dediğini, Vedat’ın ise “Abim bana mesaj attı Sinan Ateş’in yanında 2 kisi var dedi vur ayaklarında uzaklaş, sadece ayaklarından vur uzaklaş diğerleriyle uğraşma” dedi.

Önlerine çıkarak sağlı sollu ayaklarına ateş ettiğini söyleyen Özyağcı, başka bir şey yapmadığını belirterek yolda Doğukan Çep’i aradığını ve “Ben sadece Sinan Ateş’i ayaklarından vurdum arkamdan bağırdılar reisi vurduk diye” dedi.

Doğukan Çep’in kendisine ben sana öldürme ayaklarına sık demedim mi dediğini söyleyerek sadece ayaklarına sıktığını tekrar belirtti.

Sinan Ateş Davasında Azmettirici Olarak Doğukan Çep’in adı geçti

İstanbul’ gittiği ifadesinin yalan olduğunu, bagaj içinde İzmir’e gittiğini  bir ay kadar orada saklandığı ve daha sonra botla Yunanistan’a gitmek üzere Edirne’ye geçtiğini ekledi.

Edirne sınırında askerlerin ateş açmasıyla suya atlayan ve yüzerek Yunanistan’a çıktığını, hava aydınlandıktan sonrada Yunan askerlerine yakalandığını söyleyen Özyağcı, Türk müsün denilerek dövüldüğünü ve daha sonra Türkiye’ye attıklarını söyledi.

DOĞUKAN ÇEP KİMDİR?

Sinan Ateş davasında azmettirici olarak adı geçen Doğukan Çep’in ismi daha önce Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucuya karşı yapılan bir yürüyüşte ölen Hasan Ferit Gedik davasında geçmişti. Davada Doğukan Çep 25 yıl hapis cezası aldı.

Sinan Ateş Davasında Azmettirici Olarak Doğukan Çep’in adı geçti

Fuhuş, çete kurma, gasp gibi çeşitli suçlardan da yargılanan Çep, toplam 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2015 yılında tahliye edildikten sonra  2018 yılında firari duruma düşmüştür. Ardından Gürcistan’a kaçtığı ve tekrar Türkiye’ye döndüğü iddia ediliyordu. Uzun süredir aranan Doğukan Çep yakalandı ve Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi isim olarak çıkıyor.

TOLGAHAN DEMİRBAŞ’IN ADI GEÇİYORDU

Cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı’nın önceki ifadesinde azmettirici olarak verdiği isim eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, “suça azmettiren olarak maktüle yönelik toplu halde iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

GündemSon Dakika

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir