Sinan Ateş davası eski savcısı: "Devlet Bey'den emir aldıysan söyle" - Haber Jet

Sinan Ateş davası eski savcısı: “Devlet Bey’den emir aldıysan söyle”

Bütün Türkiye'nin uzun süredir merakla beklediği Sinan Ateş cinayetinin davası bugün başladı. Davanın ilk duruşması Ankara'da bulunan Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içerisinde yer alan duruşma salonunda görülüyor. Mahkemede tetikçi Eray Özyağcı, savcılık ve emniyetteki ifadesini değiştirerek "Emri Doğukan Çep'ten aldım" dedi. Duruşmanın değişen savcısı Ali Kaya ile ilgili ise "Emniyete geldiğim ilk andan itibaren şahsıma yönelik baskı başladı. İşkence yapmadılar ama baskı yaptılar. Savcı Dursun Ali Kaya 'Devlet Bey'den emir aldıysan söyle' demeye başladı" dedi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacattepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 yılında Ankara’nın Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde tetikçi Eray Özyağcı tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava bugün Ankara Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde başladı.

Duruşmada savunma yapan Eray Özyağcı savcılık ve emniyetteki ifadesini değiştirdi.

tetikçi emri bahçeli'den mi aldı

TETİKÇİ EMRİ DEVLET BAHÇELİ’DEN Mİ ALDI?

Tetikçi Eray Özyağcı savcılıkta verdiği ifadeyi değiştirdi ve “Emri Doğukan Çep’ten” aldığını belirtti.

Ayrıca duruşmanın değişen savcısı Dursun Ali Kaya hakkında da çeşitli iddialarda bulunarak “Devlet Bey’den emir aldıysan söyle” dediğini belirtti.

Eray Özyağcı’nın eski savcı hakkında ifade ettiği iddialar ise şöyle:

“Beni Yunan askerleri yakaladı. Bana ‘Türk müsün diye sordular ve dövdüler sonra attılar. Ardından da Türk askerlerini gördüm kaçmadım. Emniyete geldiğim ilk andan itibaren şahsıma yönelik baskı başladı. İşkence yapmadılar ama baskı yaptılar. Savcı Dursun Ali Kaya ‘Devlet Bey’den emir aldıysan söyle’ demeye başladı”

3 İSİM HAKKINDA MÜEBBET İSTENİYOR

İddianamede, tetikçi Eray Özyağcı ile onu olay yerine getirerek daha sonra kaçıran Vedat Balkaya ile Suat Kurt hakkında eylem üzerine ortak hakimiyet ile müşterek fail olarak Sinan Ateş’e yönelik toplu halde, iştirak halinde ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

SİNAN ATEŞ DAVASI KAÇ GÜN SÜRECEK?

SİNAN ATEŞ DAVASI KAÇ GÜN SÜRECEK?

Tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği Sinan Ateş davası 5 gün sürecek.

sinan ateş davasına hangi siyasetçiler katıldı

SİNAN ATEŞ DAVASINA KİMLER KATILDI?

22 sanıklı Sinan Ateş cinayeti davasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Grupbaşkanvekili Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ve Sinan Oğan katıldı.

Gündem

Yorumunuzu yazın...

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir